Ana SayfaHaberlerGÖZDEN KAÇMASIN | Sabah’a göre Avrupa’da sağlık sistemi çöküyor

GÖZDEN KAÇMASIN | Sabah’a göre Avrupa’da sağlık sistemi çöküyor

Adalet Bakanı “Nafaka düzenlemesi” sinyali verdi. Sabah gazetesi “Avrupa’da sağlık sisteminin çöktüğünü” iddia etti. Bahçeli’nin danışmanı, Halil Konakçı’ya sert çıktı: “Birisi ‘Kurtuluş Savaşı’nda keşke Yunan galip gelseydi’ der, diğeri Hatay’da Fransız güzellemesi yapar.”

  • Metropoll’ün son anketini sürmanşete taşıyan Aydınlık, Doğu Perinçek’in “Sistemden kaçışı gösteren bu tablo devrime giden ülkede olur” sözlerine yer verdi.
  • Akit, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Nafakada tarafları mağdur etmeyeceğiz” açıklamasını sürmanşetten gördü.
  • Sabah gazetesi: Avrupa’da sağlık sistemi çöküyor
  • MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesinin başyazarı, Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek; imam Halil Konakçı’nın Hatay ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdi: “Birisi ‘Kurtuluş Savaşı’nda keşke Yunan galip gelseydi’ der, diğeri Hatay’da Fransız güzellemesi yapar. (…) Bunu yapanların Atatürk’ün bizzat kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan olması da çok acı bir olaydır.”

Kısa kısa…

  • Sputnik Türkiye’nin sendikalı çalışanları bu kez 7 Temmuz’da işten çıkartılan Sputnik Türkiye çalışanlarının işe geri alınması ve ücretlerin yükseltilmesi talebiyle greve çıktı.

https://www.bbc.com/turkce/articles/c6pvxnm4n3vo

  • T24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, bugünkü yazısında Selçuk Bayraktar’ın İBB seçimlerinde AK Parti adayı olabileceğini yazdı: “Bayraktar politikaya zaman zaman kimi konuşmalarıyla dolaylı müdahil oldu ama doğrudan hiç içinde olmadı. Şimdi olur mu, bence ihtimal dahilinde…”

https://t24.com.tr/yazarlar/murat-sabuncu/selcuk-bayraktar-aday-olursa-istanbul-da-ekrem-imamoglu-nu-zorlayabilir,41159

  • Journo Haber,Ocak-Haziran 2023 döneminde 64 web sitesinde yayımlanan 92.892 adet haberi inceledi. 19 partiden 29 siyasetçinin isminin geçtiği bu haberlerin duygu analizini, GPT-3.5 dil modeliyle yaptı. Sonuçlara göre, bu haberlerin %35’i olumsuz, %65’i olumluydu. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bahsedilen haberlerin %45,8’i olumsuzken Recep Tayyip Erdoğan için bu oran sadece %26,4 oldu. İktidar siyasetçilerinin anıldığı haberlerin %55’i “umut” duygusu uyandırdı. Emek Partisi ve Demokrat Parti haricindeki muhalefet partileri içinse bu duygu çoğunlukta değildi. O haberlerde “üzüntü” ve “iğrenme” daha ağır bastı.

https://www.instagram.com/p/Cv_xR19tVrr/?img_index=1

- Advertisment -