Ana SayfaHaberlerGülen’in yeğeni “Darbeyi gözümün önünde planladınız” diye yazıp sildi; inanmayanlara Pensilvanya’daki çiftlikten...

Gülen’in yeğeni “Darbeyi gözümün önünde planladınız” diye yazıp sildi; inanmayanlara Pensilvanya’daki çiftlikten video paylaştı: “Hocaefendi’yi kaçırdılar”

ABD’de yaşayan Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, Gülen’in sağkolu olarak bilinen isimleri suçlayan küfürlü tweetler attı: “Hocaefendi’yi kumpasa aldı abiler. Barbaros, Cevdet, Doktor Ali, Ali Sami, Adil. Gözümün önünde planladınız. Hocama sunup mecbur ettiniz. Bana ‘Napayım evladım beni de kandırdılar’ dedi.” Ardından tweetlerini sildi. Gerçekten Gülen’in yeğeni olup olmadığını soranlara ise Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’daki çiftlikten video paylaşarak cevap verdi. Yeğen Gülen videoda “Hocaefendi’yi kaçırdılar, hocamız yok artık” dedi. Kısa bir süre sonra grubun resmi hesabı “Herkul”den Gülen’in “Doktorların tavsiyesiyle daha sakin bir ortama” götürüldüğü yazıldı.

Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili paylaşımlar yaptı.

Ebuselem Gülen, Fetullah Gülen’in kardeşi olan babası Mesih Gülen’le.

“Hoca efendiyi kumpasa aldı abiler. Bizi devletimizle ve halkımızla karşı karşıya getiren, tüm abi, molla ve medyacıları teslim edelim. Ben o… çocuğu Barbaros yüzünden neden sıkıntı çekiyorum 8 yıldır? Şu an kürdanla dişini karıştırıyordur. 8 yıl önce verecektik 20-30 o…. evladını devlete. Salak gibi kahramanlık yaptınız. Aman susalım zarar gelmesin davaya. Zarar gelmesin mi? Daha ne yapacaklar! Darbe yaptılar lan! Delikanlı olun. Çıkın açıklayın her şeyi. …. Barbaros, Cevdet, Doktor Ali, Ali Sami, Adil. Şuraya yazalım da ölürsek filan bilin. Ben şahidim, başka şahitlerim de var. Gözümün önünde planladınız. Hocama sunup mecbur ettiniz. Kim bilir ne yalanlar dediniz ki bana Saffet Bey’in de yanında dedi ki, ‘Napayım evladım beni de kandırdılar.’”

X hesabından attığı mesajlarda, 15 Temmuz’un Fetullah Gülen’in onayıyla Cevdet Türkyolu, Barbaros Kocakurt ve Adil Öksüz’ün aralarında olduğu Gülen’e yakın isimler tarafından planlandığını anlatan Ebuseleme Gülen, Fetullah Gülen’in iki aydır Cevdet Türkyolu tarafından saklandığını ve öldürülebileceğini iddia etti.

Daha sonra tweetlerinden bir kısmını silen Ebuseleme Gülen, gerçekten Gülen’in yeğeni olup olmadığını sorularına cevap olarak Pensilvanya’da Fetullah Gülen’in yaşadığı çiftliğin içindeki bir evden video paylaştı.

Videoda, Ebuseleme Gülen’in gösterdiği çiftlik girişinden çiftliğin içinde bir evde yaşadığı anlaşılıyor.

Fetullah Gülen’in Cevdet Türkyolu tarafından oradan götürüldüğünü söyledi.

Bunun üzerine Fetullah Gülen’in etrafındakilerin yönettiği “Herkul” sosyal medya hesabından Fetullah Gülen için “Doktorların tavsiyesiyle daha sakin bir ortamda rutin programlarına devam etmektedir. Kıymetli dostlarımızın bu konuda aksi bilgilere itibar etmemelerini tavsiye ederiz” açıklaması yapıldı. Fetullah Gülen’in, Ebuseleme Gülen’in paylaşımları üzerine Pensilvanya’daki çiftlikten götürüldüğü iddia ediliyor.

- Advertisment -