Ana SayfaHaberlerGündem"9 Temmuz yeni bir adım, yeni bir doğuştur"

“9 Temmuz yeni bir adım, yeni bir doğuştur”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a “Adalet Yürüyüşü” başlattı.

Kılıçdaroğlu, 420 kilometrelik uzun yürüyüşünü bugün Maltepe Sahili’nde düzenlenecek mitingle sonlandırıldı.

 

"9 TEMMUZ YENİ BİR ADIM, YENİ BİR DOĞUŞTUR"

 

Maltepe'deki miting alanına gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

 

Aziz vatandaşlarım, benimle birlikte 450 km’yi kat eden sevgili arkadaşlarım. Sevgili adalet arayışcıları. Maltepe meydanından bütün Türkiye’ye gönül dolusu muhabbetler gönderiyoruz.

 

Yol boyunca bizi yüreklendiren Ankara, Kahramankazan, Kızılcahamam, Gerede, Bolu, Kaynaşlı, Düzce, Hendek, Adapazarı, İzmit, Derince, Körfez, Tavşancıl, Gebze ve İstanbul'a yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. 

 

"BU YÜRÜYÜŞ BİZİM İLK ADIMIMIZDIR"

 

15 Haziran 2017’de sabah saatlerinde Ankara Güvenpark’ta başladığımız yürüyüşü Maltepe’de noktaladık ama kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin. Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır.

 

15 Haziran 2017'de Ankara'dan başlattığımız yürüyüşü Maltepe'de sonlandırdık. 9 Temmuz yeni bir adım, yeni bir doğuştur.

 

Yolda gelirken bizi protesto eden vatandaşlarımız da vardı, protesto eden yurttaşlarıma da şükranlarımı gönderiyorum. 

 

Bir teşekkürüm de güvenlik güçlerimize, bütün güvenlik güçleri bizim sağlıklı bir şekilde toplanmamız için olağanüstü çaba harcadılar. Halkın polisine, jandarmasına selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum. Hiç kimse unutmasın, biz yürürken, taşkınlık yapacağımızı düşünüyorlardı. Dünyanın en barışçıl eylemini yaptık. Hiçbir yurttaşımızın burnu dahi kanamadı. Benimle beraber yürüyen adalete susamış 80 milyona yine şükranlarımı sunuyorum. 

 

"NEDEN YÜRÜDÜK"

 

Neden yürüdük? Olmayan adalet için yürüdük. Mazlumların hakkı için yürüdük. Tutuklu gazeteciler için yürüdük. Üniversiteden atılan hocalar için yürüdük.

 

Tek adam rejimine karşı olduğumuz için yürüdük. FETÖ, IŞİD ve PKK teörörüne karşı yürüdük.

 

Onursuz bir anlaşmayla Mavi Marmara şehitlerinin hakları elinden alındığı için yürüdük. Açlık grevindeki Nuriye ve Semih için yürüdük. Can ve mal kaybı korkusu olan iş dünyası için yürüdük. 249 şehidimiz için yürüdük. Şehitler ve gaziler arasında ayrım yapılamaz. Ayrım yapıldı, ikilik yaratıldı.

 

Gerçek darbeciler yargılansın diye yürüdük. Bu ülkeye adalet getirmek için yürüdük.

 

Zulme karşı durmak bizim namus borcumuzdur. Adalet bütün inançların temelidir.

 

KILIÇDAROĞLU 3 KM YÜRÜDÜ

 

Yürüyüşünün 25. günününde Dragos’ta mola veren Kemal Kılıçdaroğlu, saat 16.30’da Maltepe’ye doğru yola çıktı.
 

Kılıçdaroğlu'na milletvekilleri, parti yöneticileri ve çok sayıda gazeteci eşlik etti.

İki kilometre daha yürüyen Kılıçdaroğlu, son 1 kilometreyi ise yalnız yürüdü. 

Elinde "Adalet" yazılı pankart taşıyan Kılıçdaroğlu son 150 metreyi miting standında yürüyerek kürsüye çıktı..

 

“Adalet Mitingi”ne katılmak isteyen vatandaşlar, saat 15.00’ten itibaren miting alanına alınmaya başlandı.

Miting için İstanbul'un 958 ayrı noktasından Maltepe’ye araçlar kaldırıldı.

 

Miting için çeşitli şehirlerden ve İstanbul'un ilçelerinden Maltepe Etkinlik Alanı’na gelen katılımcılar için iki ayrı güvenlik noktası oluşturuldu.

X-Ray cihazlarından aranarak içeri alınan vatandaşların, “adalet” yazan pankart, Türk bayrağı ve Atatürk posterleri dışında hiçbir pankart, bayrak ve döviz taşımasına izin verilmiyor.

Meydanda vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı, üzerinde "adalet" yazılı döviz ve bayraklar taşırken; "Hak, hukuk, adalet" şeklinde sloganlar atıyor. Sahneden müzik yayını da yapılıyor.

 

Bu arada, etkinlik alanındaki meydana 80 metre genişliğinde 20 metre derinliğinde, üzerinde 2 dev led ekran ile "adalet" yazılı bir sahne kuruldu. Sahnenin iki yanında Türk bayrağı ile Atatürk posteri bulunuyor.

Meydanın muhtelif noktalarında 6 dev led ekran ile 6 ses sistemi yer alıyor.

 

Etkinlik alanının etrafında ise dev Türk bayrakları, Atatürk posterleri, üzerinde "adalet" yazılı dev posterler ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri asılırken; alanın içerisinde de üzerinde "adalet", "hak, hukuk, adalet" yazılı ve Türk bayraklı uçan balonlar bulunuyor.

 

Alanın en hızlı ulaşılabilir noktalarında ambulanslar bekletiliyor. Ayrıca 3 ayrı noktada seyyar tuvaletler yer alıyor.

Alanda iki bebek bakım çadırı ve yaşlı ya da hastaların dinlenebilmesi için de çadırlar kuruldu.

 

Su taşıyan soğuk hava depolu 10 TIR da alanın çevresinde hazır bulunuyor.

Basın mensupları, mitingi sahnenin sağ tarafında kendileri için kurulan iki ayrı tribünden takip ediyor.

 

Yaklaşık 15 bin polisin görev yaptığı mitingde, TOMA ve akrep gibi zırhlı araçlar da hazır bulunuyor. 

Polis helikopteri sürekli olarak alanın üzerinde tur atarken, polis köpekleri de bomba araması yaptı.

Ayrıca emniyet personelinin yanı sıra, görevli partililer de alanda güvenliğin sağlanmasına ve organizasyona destek veriyor.

 

Bu arada, bölgeye gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, incelemelerde bulundu.

Miting nedeniyle Pendik Sahil yolu İDO önü kavşaktan Maltepe sahil Büyükyalı Köprüsüne kadar olan Kuzey ve Güney yollar ile bu yola çıkan bağlantı yollarının tamamı trafiğe kapatıldı.

TEM otoyolu, E-5 Karayolu ve minibüs yolları alternatif olarak kullanılıyor.

Öte yandan, alan içinde yapımına dün başlanan uzun tutukluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe "İlgili makama" şeklinde yazıldı.

Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli"nin resmi yer alıyor.

Dev dilekçede şu ifadeler yer alıyor: "Pek çok devlet memuru, gazeteci ve akademisyenin yaygın ve muğlak kanıtlara dayalı tutuklanmaları, gereğinden uzun yargı süreçlerine maruz kalmaları ve açlık grevi, insanlara bile reva görülen vicdan yaralayıcı insani değerlerden uzak uygulamalar derhal son bulmalı. Yargının bağımısızlığına, siyasi erklerin iyi niyetlerine, adaletin tecelli ve tesis edeceğine inanmak için OHAL'in bitirilmesini, KHK sürecinin sonlandırılmasını, haksız ve hukuksuz yargı kararlarının derhal gözden geçirilmesini ve sağlık sorunları yaşayan tutukluların durumlarının iyileştirilmesini toplum vicdanı adına talep ediyoruz."

Dilekçenin altında Türkiye haritası ve "Türkiyeyiz" yazısı yer alıyor.

- Advertisment -