Ana SayfaHaberlerGündemAntep'te düğüne alçak saldırı: ölü sayısı 50'ye yükseldi

Antep’te düğüne alçak saldırı: ölü sayısı 50’ye yükseldi

Gaziantep kent merkezindeki bir sokakta organize edilen kına gecesinde meydana gelen saldırıda 50 kişi hayatını kaybederken 94 kişi de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısını Gaziantep Valisi açıkladı.   

 

Vali Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu söyledi.

 

Saldırı, merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir sokakta organize edilen kına gecesine, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce düzenlendi. İlk gelen bilgilerde etkinliğin düğün olduğu bildirilmişti.

 

HDP, saldırının hedefi olan gecenin sahiplerinin partilerinin üyeleri olduğunu duyurdu. HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "Partili üyelerimizin kına gecesine yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz" denildi.

 

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

 

Polis ekipleri ise, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu.

 

RTÜK saldırıyla ilgili haberlere geçici yayın yasağı getirdi.

 

'Kışkırtma senaryoları tutmayacaktır'

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'dan telefonla bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum ki, ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin ve o gece kaybettiğimiz 240 vatandaşımızın faili FETÖ’yle, sadece son bir ayda asker, polis ve köy korucularından oluşan 70 güvenlik görevlimizin katili PKK’yla, Gaziantep saldırısının muhtemel faili DAİŞ arasında hiçbir fark yoktur. Bu örgütleri ülkemizin ve milletimizin üzerine saldırtanlara mesajımız yine aynıdır, başaramayacaksınız! Türkiye’de ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin, nefesi de takati de yetmeyecektir.

 

Türkiye’ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır. Milletimiz, 30 yılı aşkın süredir PKK eylemlerinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanetinde, DAİŞ’in yıllardır yaptığı canlı bomba eylemlerinde, bu oyuna gelmeyeceğini sayısız defa ortaya koymuştur. Gaziantep’te denenen aynı alçak oyun tutmayacak, milletimiz bu provokasyonun gerisindeki gerçek niyeti deşifre ederek, birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden asla taviz vermeyecektir."

 

Başbakan Binali Yıldırım da "Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüzünü bu kez bir düğün yerini matem yerine çevirerek kendini göstermiştir. Masumiyete ve hayata kasteden bu alçak terör örgütünün adı ne olursa olsun biz, millet, devlet ve hükümet olarak onunla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 25 Aralık 1921'de Gaziantep'i ‘Gazi’ yapan istiklal ruhu bugün Türkiye'de dipdiri ayaktadır. Gün birlik ve beraberlik günüdür ve biz 79 milyon vatandaşımızla birlikte yediden yetmişe terörün tam karşısındayız" ifadelerini kullandı.

 

 

CNN Türk canlı yayınına katılan Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan,''Saldırgan büyük ihtimalle bir canlı bomba. Yaralılar ve hayatını kaybedenler var'' dedi.

 

Vahşi ve barbarca

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, saldırıyı, "Eşi benzeri görülmemiş, vahşi ve barbarca bir saldırı" olarak nitelendirdi.

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -