Ana SayfaHaberlerGündemBahçeli: İsrail büyük bir insanlık suçuna imza attı

Bahçeli: İsrail büyük bir insanlık suçuna imza attı

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

İsrail'in Müslümanlara yönelki yaklaşımı son günlerin en can yakan konusudur. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa 14 Temmuz 2017 tarihinde İsrail tarafından ablukaya alınmıştır. İbadete kapatılmıştır. Giriş çıkışlar engellenmiştir. İsrail bu tutumuyla büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. 

 

Doğu Kudüs işgalinden bu yana ilk kez ezan okunamamış, cuma namazı kılınamamıştır. Dedektörler Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulümler insanlığı ayaklar altına alan bir uygulamadır. Filistinli kardeşlerimize ateş açılmış, barbarca muameleler sergilenmiştir. 3 Filistinli şehit edilmiştir.

 

Siyonizm bunu yaparken de yüce dinimizin kutsallarına hasar vermekten geri durmamıştır. İsrail'in gerçek yüzü ve karanlık niyeti gözler önüne serilmiştir. İsrail insan hakları suçu işlemiştir ve bu konuda sicili oldukça kalabalıktır. Din ve vicdan hürriyetini baskı altına, hatta askıya almıştır. İsrail'in yöntemi terörden farksızdır.

 

İsrail'in girişimleri gayri ahlakidir. Müslümanım diyenlerin sessiz kalamayacağı ilkelliklere bugün cevap verilmezse İslam toplumları birlik beraberlikten nasıl bahsedecektir. Çok sayıda İslam ülkesi Mescid-i Aksa dramına ne zaman çıkış yapacaktır. İslam dünyasının yardımlaşma duygusu hasarlıdır. İslam ülkelerinin 3 maymunu oynaması ayıptır. 

 

Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa inancımızın üç büyük değeridir. Her biri eşsiz ve paha biçilmez manevi hazinedir. Bunların herhangi birisine karşı yapılacak saldırı, aslında tüm Müslümanları hedef almış sayılmalıdır ve de öyle sayılacaktır. Ne var ki İslam alemi sığ gündemlerin kumandasında, gündelik hedeflerin kuyruğundadır.

 

Bu ilgisizlik İslam dünyasının perişanlığının göstergesidir. İsrail büyük mescidlerimizden birini ibadete kapatabilmektedir. Bu bölgeyi bütünüyle ateşe verebilir. Arap Birliği nerededir, İsrail'i kınamaktan neden acizdir? Bu dehşet ülkemizde infialle karşılanmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez gezisinde İsrail vandallığını gündeme getirmiştir. Bu konuda Türkiye doğru yoldadır.

 

İsrail, musallat olduğu Harem-i Şerif'ten elini çekmelidir. Kutsallarımıza hürmet etmeli, Filistinli kardeşlerimizin hayat ve varlık haklarını öğütmekten vazgeçmelidir.

 

Müslüman Türk milleti oynanan oyunların farkındadır. Kudüs'te dini ve etnik temizlik yapmak için her köhnemiş ve karanlık yolu deneyen siyonizm zihniyeti, muhakkak mahcup ve mağlup edilecektir. Filistinli kardeşlerimizin davaları bizim davamızdır."

- Advertisment -