Ana SayfaHaberlerGündemCHP milletvekillerinden açlık grevine destek

CHP milletvekillerinden açlık grevine destek

 

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden uzaklaştırılan akademisyen Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça’nın açlık grevi devam ediyor.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Antayla Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için bir günlük açlık grevi yapma kararı aldı.

TBMM kulisinde dün saat 15.00’ten itibaren açlık grevine başlayan dört milletvekili bugün saat 15.00’e kadar eylemlerini sürdürecek.

KHK ile Nuriye Gülmen, Konya Selçuk Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliğinden, Semih Özakça ise sınıf öğretmenliğinden ihraç edilmişti.

 

Wernicke-Korsakoff sendromu nedir?

 

Wernicke-Korsakoff sendromu, 1881 yılında Carl Wernicke tarafından, üç hasta üzerindeki klinik-patolojik gözlemlere dayanılarak ilk defa tanımlanan bir hastalıktır. Hafıza kaybı gibi beden işlevlerinde düzensizlik durumudur (B1 vitamini eksikliği). Bu hastalarda demans'a benzer bulgular görülmekte, uzun süreli belleğe yönelik ciddi problemler yaşanmaktadır.

- Advertisment -