Ana SayfaHaberlerGündemCHP'den ''Adalet Yürüyüşü''

CHP’den ”Adalet Yürüyüşü”

 

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme salonunda tutuklanan Berberoğlu dün cezaevine konuldu.

 

CHP'nin tutuklamaya tepkisi sert oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Güvenpark'tan İstanbul Maltepe'ye ''Adalet Yürüyüşü'' başlattı.

 

Karar, Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında alındı.

 

Yaklaşık 28 gün sürmesi beklenen yürüyüşte günde 18 kilometre yol katedilecek.

 

Ankara'dan, Berberoğlu'nun yattığı İstanbul Maltepe Cezaevi'ne kadar olan yürüyüş mesafesi yaklaşık 450 kilometre.

 

KILIÇDAROĞLU'DAN AÇIKLAMA

 

Yürüyüşün saat 11.00'de başlaması bekleniyordu ancak biraz gecikme yaşandı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu saat 11.10 sularında Güvenpark'a geldi.

 

Elinde ''Adalet'' yazan bir pankartla kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

 

''Milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde birlikte beraber barış içinde yaşamak istiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter diyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal parti ile ilgisi yok. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür kutlu bir yürüyüştür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede devlet olmaz barış olmaz huzur olmaz. Adalet adalet adalet… Bu soylu kavramın anlamını vermek zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız. Ama herkes ama herkes yargıyı yargının bağımsızlığını savunmak zorundadır. Bütün dünya duysun biz Türkiye'de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Kendi ülkemizde demokrasi özgürlük istiyoruz. Taşeron işçiler için memurlar için herkes için adalet istiyoruz.''

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

 

Bu arada yürüyüşün başlangıç noktası Güvenpark ve çevresinde, sabahın erken saatlerinden itibaren polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alındı.

 

Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı, katılımcıların alana üst araması yapıldıktan sonra alınması için noktalar oluşturuldu.

 

Bomba imha uzmanı ekipleri de Güvenpark ve çevresinde dedektör köpeklerle arama yaptı. Güvenlik önlemleri kapsamında yaklaşık bin 500 polisin Güvenpark çevresinde görevlendirildiği öğrenildi.

 

Parkın etrafı bariyerlerle kapatılırken katılımcıların alana alınacağı dört bölüm oluşturuldu. Yürüyüşe katılacaklar arama noktalarından geçirilerek alana alınmaya başlandı.

- Advertisment -