Ana SayfaHaberlerGündemEge’de deprem:6.3

Ege’de deprem:6.3

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremden sonra 21 artçı sarsıntı meydana geldi.

 

ARTÇI SARSINTILAR

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi'nden (AFAD) alınan bilgiye göre depremin ardından büyüklükleri 4.0 ile 4.8 arasında artçı şoklar meydana geldi. AFAD'a göre saat 01.37'de Gökova'a 4.2, 0152'de Gökova'da 4.4, saat 02.00'da Bitez Bodrum'da 4.0, 02.16'da 12 Adalar (Akdeniz) 4.2 ve 02.23'te Akyarlar'da (Bodrum) 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

 

Bodrum'da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet'te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü

 

İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.

 

"ATLAMA VE DÜŞME KAYNAKLI YARALANMALAR"

Bodrum'da hastaneye 70'e yakın kişi başvurdu. Hastaneye başvuranlar atlama ve düşmeden kaynaklı yaralanmalar. Acil serviste asma tavanın çökmesi neeniyle yaralılara hastanenin bahçesinde müdahale ediliyor.

 

BODRUM’DA TÜM HEKİMLER GÖREVE ÇAĞRILDI

 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen depremin ardından ilçedeki tüm hekimler göreve çağrıldı. 80'e yakın yaralının hastanelere başvurduğu ve aralarında durumu ağır olan bulunmadığı kaydedildi. Bodrum Kaymakamlığı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

 

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

"CAN VE MAL KAYBI YOK"

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin ilk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

 

Depremin hemen ardından detaylı bir çalışma başlattıklarını ve vatandaşların depremin yarattığı korku nedeniyle sokaklarda olduğuna işaret eden Civelek, şu bilgileri verdi:

 

"An itibarıyla tüm ilçelerimize ulaştık. İlk bilgilere göre kent genelinde can ve mal kaybımız yok. Yıkılan bina yok. Ancak bir kaç kişinin korkma nedeniyle düşme sonucu, atlama nedeniyle hafif yaralandıklarını öğrendik. Elektrik kesintisi yok. Deprem nedeniyle birkaç arıza oluşmuş durumda. Onun üzerinde çalışıyoruz."

 

Muğla Valisi Esengül, Bodrum Devlet Hastanesi'nde hasta tahliyesi olmadığı bazı hastaların korkudan dolayı kendi tercihleriyle dışarıya çıktığını belirtti.

 

Öte yandan Jandarma ve AFAD, hasar tespiti ve tedbir amacıyla bölgede keşif yapıyor.

 

"BAZI BÖLGELERDE ELEKTRİK VERİLEMİYOR"

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, yaptığı açıklamada, çok büyük deprem atlatıldığını söyledi.

 

Deprem nedeniyle ağır yaralanmaların olmadığını aktaran Yılmaz, "Artçı depremler devam ettiği için halkımızı evlerine girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Bazı bölgelerde trafolarda sıkıntı oluşması nedeniyle elektrik verilemiyor. Sevindirici olan can kaybının olmaması. Gün ağarınca gerçek tabloyu göreceğiz" dedi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, "İlk bilgilere göre yıkılan bina yok" açıklamasında bulundu.

"13 İLÇEDE CAN KAYBI YOK"

Depremin merkez üssü olan Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ekiplerin il geneline dağılıp inceleme başlattığını belirterek, “Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefet duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu, onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler Seydikemer’den Bodrum’a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu" dedi.

 

KOCADON: YOL ÇÖKMELERİ TOPRAK KAYMALARI VAR

 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise can kaybı konusunda bilgi gelmediğini belirterek, "Devlet hastanesine gelen bir vaka yok. Evlerde olun bazı zararlar var. Devrilen dolaplar, kırılan bardaklar, çanaklar var. Şu anda Bodrum Yarımadası’na gelen halk otellerinin bahçesinde sokaklarda duruyorlar. Bir panik yaşanıyor. Yaralı yok şu an için. İki elektrik direği devrildi. Ufak yangınlar var. Yol çökmeleri, toprak kaymaları var.”

KOS (İSTANKÖY) ADASI'NDA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Deprem Yunanistan'ın başkenti Atina'da hissedilmedi ancak Kos ve Rodos adaları şiddetli bir şekilde sarsıldı. Kos Belediye Başkanı en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, Yunanistan Güney Ege Eyaleti Valisi Yorgos Hacimarkos, İstanköy Adası'nda ölen iki kişiden birinin 30 yaşında Türk diğerinin ise 20 yaşında bir İsveçli olduğunu söyledi.

 

Eğlence merkezindeki duvarın çökmesi sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Hacimarkos, yaralıların çoğunluğunun adadaki turistler olduğunu kaydetti. Hacimarkos ayrıca, 120 yaralıdan tamamı turist olan 5'inin ağır yaralı olduğunu ifade etti.

Kos’un merkezinde bulunan Defterdar İbrahim Efendi Cami’sinin minaresi yıkıldı, caminin içi, dışı ve bahçesinde de büyük hasar meydana geldi.

Kos’un merkezinde bulunan Defterdar İbrahim Efendi Cami’sinin minaresi yıkıldı, caminin içi, dışı ve bahçesinde de büyük hasar meydana geldi.

Depremin etkisiyle büyük çatlaklar oluşan adanın limanı faaliyet dışı kalınca, tüm deniz seferleri iptal edildi. Adaya giden gemilerin yakındaki adalara yönlendirildiği belirtildi. Adadaki havalimanı ise faaliyette.

Özellikle turistik kent merkezinde büyük hasar meydana gelirken, Osmanlı döneminden kalan Defterdar Camisi'nin minaresi yıkıldı. Ayrıca, Agios Nikolaos Katedrali'nin bir bölümü çöktü.

Atina rasathanesi, depremin 6.4 büyüklüğünde olduğunu ve merkez üssünün Kos Adası'nın 33 kilometre batısında olduğunu duyurdu.

- Advertisment -