Ana SayfaHaberlerGündemGemlik'te bir polis şehit oldu, bir avukat öldürüldü

Gemlik’te bir polis şehit oldu, bir avukat öldürüldü

 

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 37 yaşındaki Musa Güler, öğle saatlerinde iki yıl önce boşandığı eşinin açtığı 19 bin liralık icra davasına katıldı. Duruşmada otomobiline icra konulan Güler, dava sonrası evindeki pompalı tüfeği aldı ve boşandığı eşi Emine D.'yi evinin balkonunda av tüfeğiyle omzundan yaraladı.

 

Daha sonra dava sürecinde eski eşinin avukatlığını yapan Özgür Aksoy'un Balıkpazarı mahallesindeki bürosunun önüne giden Musa Güler, bu kişiyi de aracında tüfekle iki yerinden yaraladıktan sonra kaçtı.

 

Ardından adliye binasına giden ve av tüfeğiyle girişte görevli nöbetçi polis memuru İdris Büyükdönmez'i vuran Güler, aynı silahla intihar etti. 

 

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılarak duran kalbi yeniden çalıştırılan Büyükdönmez, kaldırıldığı Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Yaralanan Emine D.'nin Gemlik Devlet Hastanesi, avukat Aksoy'un ise Bursa'da özel bir hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Ancak avukat Aksoy, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Güvenlik güçlerinin olayla ilgili terör bağlantısının bulunmadığını açıklamasına rağmen yüzlerce vatandaş adliye binası önüne geldi. Vatandaşlar, saldırganın cesedini almak üzere binaya gelen cenaze aracının geçişine izin vermedi. 

 

Adliye binası önündeki yoğunluk nedeniyle çok sayıda güvenlik görevlisi de bölgeye sevk edildi. Vatandaşlar daha sonra olaysız dağıldı. 

 

İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

- Advertisment -