Ana SayfaHaberlerGündemMalazgirt Zaferi’nin 962’inci yıldönümünde Hande Yener korkusu

Malazgirt Zaferi’nin 962’inci yıldönümünde Hande Yener korkusu

Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü için Cumhurbaşkanlığı ve Ahlat Belediyesi’nin organizasyonunda düzenlenen konserde Hande Yener de sahne aldı. Ahlatlıların eğlendiği konser, ertesi gün AK Partili çevrelerin hedefindeydi. Tepkilerin sebebi Hande Yener’in ‘LGBT destekçisi’ olmasıydı. Eleştirilen AK Partili Ahlat Belediye Başkanı, Yeni Şafak’a “Biz de rahatsızız. Konseri biz değil, Türk Telekom organize etti” diyerek suçu Türk Telekom’a attı. Ama konseri belediyenin organize ettiği anlaşılınca başkan tüm hesaplarından Hande Yener konseri ile ilgili paylaşımlarını kaldırdı

Ahlat’ta Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 23 Ağustos Çarşamba günü Hande Yener Ahlat Park AVM önünde sahne aldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen konseri düzenleyen AK Partili Ahlat Belediyesi’ydi. 

“Ahlat Kültür Şenlikleri” adıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Hande Yener’den sonra “Dombra” şarkısı ile bilinen Arslanbek Sultanbekov Yavuz Bingöl’de birer gün arayla Ahlat’ta sahne aldı. 

Hande Yener’in Ahlat’ta konser vermesi, günler sonra AK Partili yazarlar ve sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiri konusu oldu.

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Hande Yener’in “LGBT destekçisi” olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Hande Yener’i tebrik etmek gerek. Malazgirt ruhunu yeniden ayağa kaldırmış! Sultan Alparslan’ın 1071’de Türklere Anadolu’nun kapılarını açan o büyük destanı bir kez daha Ahlat halkına yaşatmış. Kendisi bir LGBT’ye destek paylaşımında şöyle demişti: “Aşk aşktır. Her yürüyüşümüz onur yürüyüşü.” Ahlat Belediye Başkanı haberdar değildi sanırım, yoksa Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü kutlamaları öncesinde tüm ilçeyi bu veciz cümleyle donatırdı. Yürüyüş yürüyüştür. Neticede Alpaslan da Anadolu’ya yürümüştü. 953. yıla artık.”

Fikri Akyüz ise şu ifadeleri kullandı:

“Ahlat Belediyesi Malazgirt Zaferi konserine Hande Yener’i çağırmış. 

Çünkü: 

1) Hande’de Han var, Büyük Selçuklu “Han”larına izafeten..! 

2) “Çağırmış”, çünkü Büyük Selçuklu Sultanı “Çağrı” Bey’e atfen..! 

Kaldı ki Alparslan, Diyojen’i “Yener”..! Ve yendi.”

Gelen tepkiler üzerine Ersin Çelik, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban’ın kendisini aradığını, “Ben de sizin kadar rahatsızım. Konseri belediye olarak biz düzenlemedik. Hiç dahilimiz olmadı. Sanatçıyı Türk Telekom davet etti. Ödemelerini onlar yaptı. Sadece ilçenin ev sahibi olarak konser sonrası kendisine baston hediye ettim” dediğini yazdı.

Fakat organizasyonun belediyeye ait olduğu görülen konser afişlerinin paylaşılması üzerine Çelik paylaşımını kısa süre sonra kaldırdı.

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban da Hande Yener konseri ile ilgili yaptığı paylaşımları sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

- Advertisment -