Ana SayfaHaberlerGündemÜmit Özdağ: Yeni parti için çalışmalar başladı

Ümit Özdağ: Yeni parti için çalışmalar başladı

 

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, yeni bir parti kurulması için çalışmaların başladığını söyledi.

 

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Kendisi gibi MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ile bir düğünde görüştükleri ve çıkışta yapılan kısa açıklamada yeni siyasi oluşumun sinyallerinin verildiğinin hatırlatılması üzerine Ümit Özdağ, bir süreden beri bu yönde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

 

Özdağ, "Yeni bir milli merkezi teşkil edecek siyasi parti oluşumu ile ilgili çalışmalar başlamış durumdadır. Yeni bir partiden bahsediyorum. Bugün kadro çalışmaları, program çalışmalarıyla ilgili bilgi verebilecek durumda değilim. Zamanı geldiğinde onları da paylaşırız" diye konuştu.

 

TÜRK GEMİSİNE ATEŞ AÇILMASI

 

Ege'de gerçekleşen Yunan tacizinin yeni bir safhaya ulaştığını belirterek, adaları işgal eden, Türk hava ve deniz sahasını ihlal eden Yunan saldırganlığının bir Türk gemisini uluslararası sularda vurmasıyla yeni bir boyuta taşıdığını kaydetti.

Hükümetin bu olaya karşı verdiği cevabı eleştiren Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Atina ziyareti sırasında "Her iki taraf da hava ihlalleri yapıyor." şeklindeki sözlerinin Yunan saldırganlığının üstünü örten, Yunanlıları cesaretlendiren bir açıklama olduğunu iddia etti. 

İsviçre'de devam eden müzakerelere de değinen Özdağ, yaşanan gelişmelerin KKTC aleyhinde ilerlediğini savundu. 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarıyla sanki bir mücadele veriliyormuş hissini yarattığını, ancak Türk kamuoyunun yanıltıldığını öne süren Özdağ, şunları söyledi:

"Türkiye'nin güvenlik ve garanti konularını görüşmek amacıyla İsviçre'ye gitmiş olması dahi kabul edilebilir bir durum değil. Daha başından büyük bir tavizdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı kırmızı noktalar açıkladı. Çavuşoğlu, Erdoğan'ın olmazsa olmaz dediği hususları çiğnedi. Çünkü Rum tarafı bu kırmızı çizgileri tartışmayı açık bir şekilde reddetti. Şu ana kadar yapılan görüşmelerde Türk nüfusunun varlığını koruması için öngörülen ilkeler bertaraf edilmiştir. Ortadaki plan, adayı hızla Rumlaştıracak, Türkleri yönetim bazında azınlık sınıfına sokacak ve sadece Kuzeyde küçük kantonlarda yaşamaya mahkum edecektir."

BARZANİ'NİN REFERANDUM ÇIKIŞI

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin referandum çıkışına ilişkin soru üzerine Özdağ, AK Parti'li iki milletvekilinin Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklamasını desteklediğini belirttiklerini aktardı.

Bu konuda Başbakan Binali Yıldırım'ın ne düşündüğünü merak ettiğini ifade eden Özdağ, "Bu iki AKP milletvekilini disipline sevk edecek mi? Bu konuda saray ne düşünüyor?" dedi.

Ümit Özdağ, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyon için şimdiye kadar beklenmesinin hata olduğunu belirtti. ÖSO'nun belirli birliklerinin bölgeye konuşlandığının bilindiğini anlatan Özdağ, bu operasyonun doğru bir siyasi planlamayla gerçekleşmesini diledi.

- Advertisment -