Ana SayfaHaberlerGündemVatandaşlıktan çıkartılıyorlar

Vatandaşlıktan çıkartılıyorlar

 

İşte vatandaşlıktan çıkarılacakların listesiİşte vatandaşlıktan çıkarılacakların listesiİşte vatandaşlıktan çıkarılacakların listesiİşte vatandaşlıktan çıkarılacakların listesi

Resmi Gazetede yer alan açıklamada şöyle denildi:

 

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 302'nci, 309'uncu, 310'uncu, 311'inci, 312'nci, 313'üncü, 314'üncü ve 315'inci maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle haklarında Cumhuriyet Savcılıkları/ Mahkemeler tarafından soruşturma ve kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayan aşağıdaki kimlik bilgileri yer alan kişilerin, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 29'uncu maddesinin 2'nci fıkrası gereğince bu ilanın Resmi Gazete'de yayınlandığı tarihten itibaren 3 ay içinde Türkiye'ye dönerek ilgili mercilere müracaat etmedikleri taktirde anılan Kanun hükümlerine göre Türk vatandaşlıklarının kaybettirileceği ilanen tebliğ olunur. Son dakika: Vatandaşlıktan çıkartılıyorlar

 

FETÖ'NÜN EMNİYET İMAMI DA LİSTEDE

 

FETÖ lideri Gülen, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer ile eski HDP milletvekili Özdal Uçer'in yanı sıra Türkiye'ye dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılabilecek isimler arasında FETÖ'nün Emniyet imamı olduğu iddia edilen Kozanlı Ömer de bulunuyor.

 

 

Ömer, ilanda gerçek adı Osman Hilmi Özdil olarak yer alıyor.

 

Listede dikkat çeken isimler arasında Ak Parti Niğde eski Merkez İlçe Başkanlarından Latif Güngör, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Başkanı Kemal Öksüz yer alıyor.

 

CUMHURBAŞKANINA SUİKAST, MECLİSE SALDIRI…

 

130 isim Türk Ceza Kanunun (TCK); devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak,  Anayasayı ihlal, cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organına fiili saldırı,  Hükûmete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetine karşı silâhlı isyan. silahlı örgüt ve silah sağlama suçlarından haklarında soruşturma veya kovuşturma yürütülüyor. Söz konusu kişilerin yabancı ülkede bulunması ve kendilerine ulaşılamaması nedeniyle Resmi Gazete'de  üç ay içinde 'yurda dön' ilanı yayınlandı.

 

Bu kişiler üç ay içinde yurda dönmemeleri halinde, Türk vatandaşlıkları İçişleri Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla kaybettirilebilecek.

 

KHK İLE ÇIKMIŞTI

 

TCK'nin 302, 309, 310, 311, 312, 313 ve 314.maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle hakkında soruşturma ve kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede olmaları nedeniyle kendisine ulaşılamayan vatandaşlara 'yurda dön' ilanı verilmesine ilişkin düzenleme, 6 Ocak 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 75.maddesiyle getirilmişti.

 

İŞTE O MADDE:

 

(Ek: 2/1/2017 – KHK – 680/75 md.) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 302 nci, 309 uncu, 310 uncu, 311 inci, 312 nci, 313 üncü, 314 üncü ve 315 inci maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle hakkında soruşturma veya kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunması nedeniyle kendisine ulaşılamayan vatandaşlar, bu durumun soruşturma aşamasında Cumhuriyet savcısı veya kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından öğrenilmesinden itibaren bir ay içinde vatandaşlıklarının kaybettirilmesi amacıyla Bakanlığa bildirilir. Bakanlıkça Resmî Gazetede yapılan yurda dön ilanına rağmen üç ay içinde yurda dönmemeleri halinde, bu kişilerin Türk vatandaşlıkları Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla kaybettirilebilir. Türk vatandaşlığının kaybettirilmesinin geçerliliği ve sonuçları.

- Advertisment -