Ana SayfaHaberler“Hablemitoğlu suikastı sanığından Kurtlar Vadisi için yardım aldığı” iddia edilen Soner Yalçın:...

“Hablemitoğlu suikastı sanığından Kurtlar Vadisi için yardım aldığı” iddia edilen Soner Yalçın: “Mumcuoğlu ile hiç tanışmadım”

Soner Yalçın, Kurtlar Vadisi’nin senaryo ekibinde olduğu dönemde, Hablemitoğlu iddianamesinde tetiği çekmekle suçlanan Tarkan Mumcuoğlu’ndan yardım aldığını iddiasını yalanladı. Sanıklardan Nuri Gökhan Bozkır, Mumcuoğlu’nun 2002 yılında Soner Yalçın’ın hazırladığı bir dizinin senaryosuna yardım ettiğini söylemişti. Soner Yalçın, 2003 Ocak ayında yayımlanmaya başlayan Kurtlar Vadisi’nin ilk senaryo ekibinin içindeydi.

Necip Hablemitoğlu suikastı iddianamesinde; davanın sanıklarından Nuri Gökhan Bozkır’ın, tetiği çeken kişi olmakla suçlanan Tarkan Mumcuoğlu’nun gazeteci Soner Yalçın’a bir dizi senaryosunda yardımcı olduğunu söylediği iddiası yer almıştı.

Serbestiyet’in haberiyle gündeme gelen iddia hakkında Yalçın’dan açıklama geldi.

Konuyu Yalçın’a sorduğunu belirten Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, “Soner Yalçın, hayatının hiçbir döneminde Tarkan Mumcuoğlu ile tanışmadığını, kendisi ile hiç karşılaşmadığını söyledi” diye yazdı.

Kurtlar Vadisi’nin senaryo ekibindeydi

İddianamede Bozkır’ın ifadesinde geçen bölüm şöyle:

“Tarkan Mumcuoğlu, bir keresinde Soner Yalçın ve Necip Hablemitoğlu ile görüştüğünü söyledi. Hatta Soner Yalçın’ın hazırladığı bir dizinin senaryosunda yardımcı olduğunu, Necip Hablemitoğlu’na da Alman Vakıfları konusunda yardımcı olduğunu belirtmişti.”

Soner Yalçın, Ocak 2003’te ilk bölümü yayımlanan Kurtlar Vadisi’nin senaryo ekibinde yer almıştı. Yalçın iki sezon boyunca senaryo ekibinde konsept danışmanı olarak görev yapmıştı.

Tarkan Mumcuoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede Hablemitoğlu ve Yalçın ile irtibatı olduğunu yalanlamıştı.

- Advertisment -