Ana SayfaÖZEL HABERHablemitoğlu suikastı sanığı, Kurtlar Vadisi’nin senaryo ekibinde çıktı

Hablemitoğlu suikastı sanığı, Kurtlar Vadisi’nin senaryo ekibinde çıktı

Mahkeme, Hablemitoğlu cinayeti iddianamesini kabul etti. MİT tarafından Ukrayna’dan getirilen sanık Nuri Gökhan Bozkır iddianamedeki ifadesinde, suikastta tetiği çekmekle suçlanan Tarkan Mumcuoğlu’nun 2002 yılında Soner Yalçın’ın hazırladığı bir dizinin senaryosuna yardım ettiğini söylüyor. Soner Yalçın, 2003 Ocak ayında yayımlanmaya başlayan Kurtlar Vadisi’nin ilk senaryo ekibinin içindeydi.

Ocak ayında MİT tarafından Türkiye’ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastı sanığı Nuri Gökhan Bozkır’ın iddianamede yer alan ifadesinde, tetiği çekmekle suçlanan eski ÖKK’cı (Özel Kuvvetler Komutanlığı) subay Tarkan Mumcuoğlu’yla ilgili ilginç bir detay yer alıyor.

Nuri Gökhan Bozkır, ÖKK’ya bağlı MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Alayı’nda birlikte görev yaptığı 2002’de, Tarkan Mumcuoğlu’nun kendisine hem Hablemitoğlu hem de gazeteci Soner Yalçın’la aynı dönemde irtibatta olduğunu söylediğini aktarıyor.

Bozkır’ın ifadesinde geçen bölüm şöyle:

“Bir keresinde Soner Yalçın ve Necip Hablemitoğlu ile görüştüğünü söyledi. Hatta Soner Yalçın’ın hazırladığı bir dizinin senaryosunda yardımcı olduğunu, Necip Hablemitoğlu’na da Alman Vakıfları konusunda yardımcı olduğunu belirtmişti.”

Soner Yalçın, Ocak 2003’te ilk bölümü yayımlanan Kurtlar Vadisi’nin senaryo ekibinde yer almıştı. Yalçın iki sezon boyunca senaryo ekibinde konsept danışmanı olarak görev yapmıştı.

İddianamede, Tarkan Mumcuoğlu’nun savcılık ifadesinde Hablemitoğlu ve Yalçın ile irtibatı olduğunu yalanladığı görülüyor.

- Advertisment -