Ana SayfaHaberlerHatay Emek Mahallesi’nde 15 bin aileden geriye 35 aile kaldı

Hatay Emek Mahallesi’nde 15 bin aileden geriye 35 aile kaldı

6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümü. Bundan bir yıl önce Hatay’ın Emek Mahallesi’nde 15 bin aile yaşıyordu. Bugün sadece 35 aile kaldı. Mahallenin muhtarı Celal Sarı, bir yılı Serbestiyet’e anlattı: “Depremde 1500 ölünün olduğu mahallemin yarısından fazlası yıkıldı. Mahallemde yaklaşık 15 bin aile vardı şu anda sadece 35 aile var. En son 5 bin seçmenimiz vardı mahallemizde şu anda 3000 kayıtlı seçmen kaldı.”

6 Şubat depremlerinin birinci yılında Hatay’da gerçekleşen yıkımın enkazının kaldırılmasının ardından açılan alan ve ayakta kalmayı başaran binalar, depremin boyutunu gözler önüne seriyor. 

Hava fotoğrafçılığı, havadan, anten, kuş bakışı görünüm, dış mekan içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Onlarca mahallenin neredeyse yok olduğu kentte ayakta kalmayı başaran binaların üzerine sprey boyalarla yazılan “Mahkemelik, yıkma, mahkeme kararı ile yıkılmayacak” şeklindeki yazılar dikkat çekiyor. 

bina, dış mekan, metin, pencere içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
metin, dış mekan, bina, pencere içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Depremde sakinlerinin büyük bir kısmını yitiren mahallelerden bir tanesi de Emek mahallesi. 

Emek mahallesi Muhtarı Celal Sarı, deprem gününü, bugünü ve beklentilerini Serbestiyet’e anlattı: 

“Mahallemde yaklaşık 15 bin aile vardı şu anda sadece 35 aile var.”

“Depremde 1500 ölünün olduğu mahallemin yarısından fazlası yıkıldı. Mahallemde yaklaşık 15 bin aile vardı şu anda sadece 35 aile var. En son 5 bin seçmenimiz vardı mahallemizde şu anda 3000 kayıtlı seçmen kaldı.”

“Umudumu asla kaybetmedim.”

“Depremin olduğu gün arkadaşlarla birlikte onlarca cesedi enkaz altından çıkarttık. O günlerde elimizdeki imkanlarla çoğu durumun üstesinden geldik. Ben umudumu asla kaybetmedim. Mahallemdeki bazı insanlar karamsarlar, ‘olacak mı olmayacak mı’ diye düşünüyorlar. Devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Bugünden sonra da bırakacağını düşünmüyorum. İnşallah birkaç yıla burada da temeller atılmaya başlanır.”

- Advertisment -