Ana SayfaHaberlerGündemHer açıklaması tartışma yaratan profesör, kendisine gelen hakaretleri kazanç kapısına dönüştürmüş

Her açıklaması tartışma yaratan profesör, kendisine gelen hakaretleri kazanç kapısına dönüştürmüş

Gündeme dair açıklamaları tartışma yaratan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun bu durumu kazanç kapısına dönüştürdüğü ortaya çıktı. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur yazdığı yazıda vatandaşları uyararak Sofuoğlu’nun bilinçli olarak kışkırtıcı paylaşımlar yaptığını ve kendisine gelen hakaretlere davalar açtırarak buradan gelir elde ettiğini yazdı.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, yaptığı paylaşımlar ve açıklamalar ile kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ediyor.

Son olarak AK Partili Zafer Işık’ın TBMM’de İYİ Partili Hüseyin Örs’e yumruk atmasını öven Sofuoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Adamın dibiymiş Zafer Işık. Anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin. Müslüman, yeri ve zamanına göre hareket etmesini iyi bilendir. Pısırıklar, Zafer Bey Kardeşimin bu adam gibi tavrını görsün de örnek alsın İnşaAllah…”

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Prof. Sofuoğlu’nun bu paylaşımları insanları kışkırtmak için bilinçli olarak yaptığı kanısında. Matur, bu iddiasını t54.com.tr adlı internet sitesinde yayımlanan köşe yazısında dile getirdi ve okurlarını uyardı:  

“Prof. Sofuoğlu açtığı davalarla gerçekten büyük tazminatlar kazanmış ve kazanmaya devam ediyormuş. Bir hukuk bürosu bunun davaları için yoğun bir şekilde çalışıyormuş. Son bu paylaşımı da infial derecesinde tepki almaya başlayınca en azından kendi okurlarımı uyarmak istedim.

“Aman dikkat edin. Gereksiz yere cezalı duruma düşmemek ve tazminat ödememek için düşüncelerinizi yazarken hakaret içeren kelimeler kullanmamaya özen gösterin. Tabii sinirlerinize hakim olabilirseniz.

“Bu arada Sakarya Üniversitesi yönetimine de bir uyarıda bulunmak istiyorum. Adının önünde Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi sıfatı olan Ebubekir Sofuoğlu’nun paylaştıklarının akademik görüşle falan alakası yok. Adam, düpedüz toplumun sinir uçlarıyla oynuyor. Yaptığı her olumsuzluk, Sakarya Üniversitesi’ne ve bu şehre yazıyor. Lütfen kendisini ciddi bir şekilde uyarın.” 

Yazının tamamını okumak için: https://t54.com.tr/makale/13012806/sezai-matur/sofuoglu-icin-iki-uyari

- Advertisment -