Ana SayfaHaberlerHrant Dink öldürülmesinin 15. yılında anıldı, Rakel Dink: Şu geçmişin kilidini açalım...

Hrant Dink öldürülmesinin 15. yılında anıldı, Rakel Dink: Şu geçmişin kilidini açalım da özgür kalsın acı dolu ruhlar

15 yıl önce katledilen AGOS gazetesi kurucu genel yayın yönetmeni Hrant Dink için Sebat Apartmanı önünde, hayatını kaybettiği yerde anma töreni düzenlendi. Eşi Rakel Dink konuşmasında "15 yıl oldu. 15 eksik yıl. O günün çocukları büyüyorlar. Çözemediğimiz her sorunu onların omuzlarına yıkıyoruz. Sorunun sahibi de sebebi de biz değilmişiz gibi bir de tutup cepheye çocukları gençleri sürüyoruz. Şu geçmişin kilidini açalım da özgür kalsın acı dolu ruhlar" dedi.

Şişli Halaskârgazi caddesindeki eski AGOS gazetesinin önünde düzenlenen anma törenine Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, çocukları ve arkadaşları katıldı.

Hrant’ın Arkadaşları grubundan Bircan Yorulmaz’ın Sincan Cezaevi’nden gönderdiği mesajı Sebat Apartmanı’nın balkonundan Emel Kurma okudu:

“Bugün Hrank Dink’in bizlerden alınışının 15. yıldönümü. 15 yıldır süren adalet ve hakikat arayışımızda ilk kez bu yıl, bu alanda sizlerle birlikte olamıyorum. Ancak biliyorum ki Hrant’ın Arkadaşları sadece bu alanda değil, her yerde… Hrant’ın Arkadaşları olarak, adalet arayışımıza devam edeceğiz. Buradayız Ahparig!” 

Hrant Dink’in öldürüldüğü 15.05’te saygı duruşunda bulunuldu. Ardından alanda Dink’in sesine kulak verildi.

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink konuşmasını yaparken gözyaşlarını tutamadı:

“15 yıl oldu. 15 eksik yıl. O günün çocukları büyüyorlar. Çözemediğimiz her sorunu onların omuzlarına yıkıyoruz. Sorunun sahibi de sebebi de biz değilmişiz gibi bir de tutup cepheye çocukları gençleri sürüyoruz. Oysa bizim kanlı mirasımız olmasa tüm dünyadaki akranlarıyla, tüm farklılıklarıyla başka bir gelecek hayali kurabilir ve gerçekleştirebilirler. Zaten yeterince sorunları olacak, daha ne depremler göreceğiz. Şu geçmişin kilidini açalım da özgür kalsın acı dolu ruhlar… 

“Bu topraklarda yükselen her itiraza ‘dış güçler’ dediler. Doğru, sizin içiniz onların dışıdır. Gezi Direnişi’nde gençler, önce kendi yaşadıkları şehri korumaya çalıştılar. Sonra zulme uğrayan dostlarını korumak için çoğaldılar. Onlara da dış mihrak dediler. Terör dediler, şu dediler, bu dediler. Ey yöneticiler geçekten adil mi karar verirsiniz? Doğru mu yargılarsınız insanları?

“Seni andığımız her 19 Ocak’ta seni ve diğerlerini hatırlatmaya çalıştık. Resimler yan yana konduğunda, albümler açıldığında belki katiller ortaya çıkar diye. Dostlarımızı yıllarca hapiste bekletiyorlar… Saçma sapan gerekçelerle hapislere koydular. Artık gerekçe de sunmuyorlar. Sesin kulağımızda, sözümüz söz.”

- Advertisment -