Ana SayfaHaberlerGündemİDDİA | Akşener’in rahatsızlığının nedeni Divan Toplantısı’ndaki Ankara İl Başkanlığı gerginliği

İDDİA | Akşener’in rahatsızlığının nedeni Divan Toplantısı’ndaki Ankara İl Başkanlığı gerginliği

Meral Akşener, dün (12 Ocak) İYİ Parti Genel Merkez Divan Toplantısı’nda geçirdiği kalp çarpıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Akşener’in rahatsızlığı nedeniyle yarın (14 Ocak) yapılması gereken İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı Kongresi 23 Ocak’a ertelendi. Kulislere göre Akşener’in rahatsızlandığı toplantıda genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Ümit Dikbayır arasında Ankara İl Başkanlığı yüzünden sert bir tartışma yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün (13 Ocak) Genel Merkez Divan Toplantısı’nın yapıldığı sırada fenalaştı. Akşener kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Akşener’in bugün taburcu edilmesi bekleniyor; dinlenmesi için de programı en az iki gün iptal edildi.

İddia: Toplantıda Aydın ve Dikbayır Ankara İl Başkanlığı için kavga etti

Ankara kulislerine göre Akşener’in rahatsızlandığı İYİ Parti Genel Merkez Divan toplantısı sırasında, yarınki (14 Ocak) İYİ Parti Ankara İl Kongresi’nde yapılacak yeni il başkanı seçimi nedeniyle sert tartışmalar yaşandı.

Partide Akşener’e çok yakın isimler olan İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ile Genel Başkan Yardımcısı Uğur Poyraz, il başkanlığı için Batuhan Yılmaz’ı; partinin iki numaralı ismi, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın ile Ankara milletvekilleri ise Serdar Tunç’u desteklediklerini sosyal medya hesaplarından duyurmuştu.

İddialara göre divan toplantısında, Koray Aydın’ın desteğini açıkladığı Serdar Tunç’un 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında attığı tweet’ler masaya getirildi, bu nedenle Koray Aydın ile Ümit Dikbayır arasında tartışma yaşandı.

Kongre ertelendi

Yarın yapılması kararlaştırılan İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı Kongresi 23 Ocak’a ertelendi.

Koray Aydın’cılar mektup yayımlamıştı

Öte yandan İYİ Parti’deki gerginliğin daha derin olduğu konuşuluyor.

İYİ Parti lideri Akşener, Koray Aydın’ı Teşkilat Başkanlığı görevinden almış ve bu başkanlığı kendisine bağlamıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Partili üst düzey bir yöneticinin kendisine “Koray Aydın uzun süredir yardımcıları aracılığıyla kendisine bağlı yapılar inşa ediyor. Eşbaşkanlık havası oluşturuyor” dediğini öne sürmüştü.

Koray Aydın’ın Teşkilat Başkanlığı görevinden alınmasına tepki göstermek amacıyla, kendilerini ülkücü olarak tanımlayan bir grup İYİ Partili, isimsiz bir mektup yayımlamıştı.

Mektupta hedef alınan kişiler için “Tüpçü Ümit, Kimliksiz Uygar, Teşkilat Başkanı heveslisi Metin bozuntusu, Sarhoş Tolga ve vakkocu Esma, Avukat bozuntusu Sedat, Vır vır Mesut oğlanı, Pavyoncu Ömer, Kör Uğurhan, Yalaka Sinan, Kalas Zekai” gibi takma isimler kullanılmıştı.

- Advertisment -