Ana SayfaDış HaberİDDİA | Disney Atatürk filmini Amerikalı Ermeni lobisinin baskısıyla değil, tasarruf için...

İDDİA | Disney Atatürk filmini Amerikalı Ermeni lobisinin baskısıyla değil, tasarruf için yayından kaldırdı

Ermeni lobisinin protestosu nedeniyle yayından kaldırıldığı iddia edilen Atatürk filminin yayın programından kaldırılma sebebinin platformun yerel içerikleri almaktan vazgeçen küçülme politikasının sonucu olduğu iddia edildi. İddiaya göre şirketin yeniden CEO’su olan Bob Iger; kârlı olmadığı için birçok ülkede yerel içerikleri platformdan kaldırttı. Türkiye’de kaldırılan içerikler arasında Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik, Gülse Birsel'in Yılbaşı Gecesi ve Ata Demirel'in Bursa Bülbülü filmleri de yer alıyor.

Disney+’ın bu yıl yayınlayacağını duyurduğu Atatürk isimli yapımın platformda yer almayacak ve FOX TV’de yayınlanacak olması beraberinde çeşitli tartışmaları getirdi.

Dizi olarak çekilen fakat sonra filme çevrilen yapımın platformun yayın programından ABD’deki Ermeni lobisi ANCA tarafından yapılan protesto sonucunda kaldırıldığı iddia edildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e kadar birçok isim Twitter üzerinden bu durumu eleştirdi.

Öte yandan, Disney’in Atatürk filmini yayın programından kaldırma sebebinin Ermeni lobisi ANCA’nın protestoları ve girişimleri olmadığı iddia edildi.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın Twitter’dan yazdığı iddialara göre filmin yayınlanmama sebebi Disney eski CEO’su Bob Iger’ın, Disney’in gidişatını yoluna koyması için tekrar göreve çağrılmasının ardından platforma kâr getirmeyen ülkelerdeki özel içerikleri almayı durdurma kararı vermesi.

Mevcut yerel içeriklerin platform için ciddi bir ekonomik yük oluşturduğunu gören Bob Iger, birçok ülkede lokal içerikleri platformdan kaldırttı.

Türkiye’de de yayından kaldırılan yapımlar arasında Atatürk filminin yanı sıra Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik’i, Gülse Birsel’in Yılbaşı Gecesi filmi, Ata Demirel’in Bursa Bülbülü filmi, Ben Gri ve daha birçok içerik bulunuyor.

Recep İvedik filmi ile Disney’de rekor kıran Şahan Gökbakar da bu durumu sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile doğruladı:

- Advertisment -