Ana SayfaHaberlerİddia: Savcı kıskançlık krizine girdi, avukat sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı

İddia: Savcı kıskançlık krizine girdi, avukat sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde görev yapan Başsavcı Yavuz Cengiz’in, avukat sevgilisinin eski sevgililerini gözaltına aldırdığı iddia edildi. Çaycuma Başsavcısı Cengiz: “Bu konuda açıklama yapamam, İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. O açıklama yapabilir” açıklaması yaptı.

Yeniçağ’ın haberine göre Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz, avukat sevgilisinin 5 eski sevgilisini, kendi adına Instagram hesabı açtıklarını iddia ederek “Kişisel verilerin hukuksuz bir şekilde ele geçirilmesi” gerekçesiyle gözaltına aldırdı.

Gözaltına alınan ve aralarında bir avukat ve askerin de yer aldığı kişilerin telefon ve bilgisayarlarında inceleme yapıldı. Soruşturmada ismi geçen Zonguldak Barosu’na kayıtlı Avukat Ömer Uras Kayahan, 24 saat geçmeden serbest bırakıldı. 

Avukat Emrah Özmekik’in ofisinde çalışan bir personelin de ismi soruşturmada geçiyordu. Personelin ofisteki bilgisayarı incelendi, o da serbest bırakıldı. Özmekik, Yeniçağ’a yaptığı açıklamada isminin soruşturmada geçmediğini, konunun personeliyle ilgili olduğunu vurguladı. Hem yanında çalışan personelde hem de meslektaşı Ömer Uras Kayahan’a ait incelenen telefon ve bilgisayarlarda herhangi bir suç unsura rastlanmadığını söyleyen Avukat Özmekik, iki ismin de aynı gün serbest bırakıldıkları belirtti.

Çaycuma Başsavvısı Yavuz Cengiz hakkındaki iddialarla ilgili:” Bu konuda açıklama yapamam. İl Başsavcımı konuyu yakından takip ediyor. O açıklama yapabilir.”

- Advertisment -