Ana SayfaVİDEO HABERİmamoğlu istinafa dilekçe verdi: “Aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir”

İmamoğlu istinafa dilekçe verdi: “Aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir”

Ekrem İmamoğlu, “ahmak” davasının görüldüğü İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne duruşma yapılması için dilekçe verdi: “Aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir. Millet, İmamoğlu’nu nerede görmek istiyorsa İmamoğlu orada olacaktır.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen ve kamuoyunda ”ahmak davası” olarak bilinen davanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına katılmak için üçüncü kez dilekçe verdi.

İmamoğlu, İstanbul Bölge Adliyesi önünde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir. Millet, İmamoğlu’nu nerede görmek istiyorsa İmamoğlu orada olacaktır.

“Mahkemeye sunduğum talepte olduğu gibi seçilmiş bir yöneticinin görevini yapmaktan ve siyasi faaliyette bulunmaktan yasaklanmasının evrensel hukuk ölçüleri ve kamu vicdanı karşısında meşru olabilmesinin temel şartlarından birinin, söz konusu yöneticiye kendini bizzat savunma hakkı tanınması olduğunu düşündüğüm için bu talebimi az evvel üçüncü kez mahkemeye iletmiş bulunuyorum.”

- Advertisment -