SerbestiyetSerbestiyet
Anasayfa / Haberler / İmamoğlu’nun “Millet Şahidimdir” kitabına el koyma ve satış yasağı geldi

İmamoğlu’nun “Millet Şahidimdir” kitabına el koyma ve satış yasağı geldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekrem İmamoğlu’nun yazdığı “Millet Şahidimdir” adlı kitabı basılmış ve basılmakta olan nüshalarına el konulmasına, kitabın dağıtımının ve satışa sunulmasının yasaklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2026/152864 sayılı dosya kapsamında yürütülen soruşturmada, Ekrem İmamoğlu’nun yazarı olduğu “Millet Şahidimdir” adlı kitap hakkında el koyma ve satış yasağı kararı verildi.

27 Ağustos 2026 tarihli tebliğ tutanağına göre İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Basın Kanunu’nun 3/2 ve 25/2. maddeleri uyarınca kitabın tamamına ve basılmış veya basılmakta olan nüshalarına el konulmasına hükmetti.

Hakimlik ayrıca kitabın dağıtılmasını ve satışa sunulmasını da yasakladı.

Karar Kırmızı Kedi’ye tebliğ edildi

Başsavcılığın 27 Ağustos tarihli talimatında, yayın merkezi İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Kırmızı Kedi Yayınevi ile kitabın basıldığı matbaanın yetkililerine hakimlik kararının ayrı ayrı tebliğ edilmesi istendi.

Tebliğ tutanağında şu ifadeler yer aldı:

“Yazarı Ekrem İmamoğlu olan ‘MİLLET ŞAHİDİMDİR’ isimli kitabın tamamına, basılmış ve basılmakta olan nüshalarına 5187 Sayılı Basın Kanunu’nun 3/2 ve 25/2 maddelerine göre İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 27/08/2026 tarih ve 2026/8776 Değ. İş sayılı kararı ile el konulmasına, dağıtılması ve satışa sunulmasının yasaklanmasına karar verilmiş olmakla…”

Belgede, kararın Kırmızı Kedi Yayınevi yetkilisine bir örneği verilerek 27 Ağustos’ta tebliğ edildiği belirtiliyor.

Tutanakta, kitaba yönelik tedbir kararına hangi içerik veya suç isnadının gerekçe oluşturduğuna ilişkin ayrıntı yer almıyor.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın