Ana SayfaHaberler"İşine iade edilen Barış Akademisyenleri hızla görevlerine başlatılmalı"

“İşine iade edilen Barış Akademisyenleri hızla görevlerine başlatılmalı”

Barış Bildirisi imzacısı akademisyenlerin görevlerine iade edilmelerine ilişkin Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi ve Eğitim Sen Ankara Üniversiteler Şubesi, ortak basın toplantısı düzenledi.

İhraç edilen tüm hocaların görevlerine iade edilmesi çağrısında bulunan Mülkiyeliler Birliği Başkanı İlker Akcasoy, “OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun ret kararlarını yargıya taşıyarak iptal ettiren hocalarımız, Ankara Üniversitesi yönetimi tarafından hızla görevlerine başlatılmalıdır. Görevlerine dönen tüm akademisyenler için telafi mekanizmaları oluşturulmalı, akademik atama ve yükseltme kriterlerinin yeni bir cezalandırma aracı olması engellenmelidir” dedi.

Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Üniversiteler Şube Başkanı Mutlu Arslan ise “406 barış imzacısı ihraç edilmişti. 6,5 yıldır adaletin tecelli etmesi için büyük mücadeleler veriyoruz. Niyahet 6 yılın sonunda yargı önüne çıkmayı başarmıştık. Bu yargı süreçleri tamamlanmaya başladı. 24  hocamız mahkeme yoluyla göreve iade kararı aldı. Dinçer hocamız yaklaşık 40 günün ardından göreve başlayabildi. Bizim beklentimiz mahkeme kararlarının derhal uygulanması ve göreve iade edilen tüm hocalarımızın derhal görevlerine başlatılması. İstinaf süreçleri devam eden hocalarımızın bu yargı kararının gereği olarak derhal  göreve iade edilmeleri ve görevlerine başlatılmalarını bekliyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Ankara 21’inci İdare Mahkemesi, KHK ile görevden ihraç edilen birçok Barış Akademisyeni için göreve iade kararı vermişti.

Bunlar arasında Zafer Güzey, Gülcan Ergün, Ahsen Deniz Morva, Nail Dertli, Funda Şenol Cantek, Can Irmak Özinanir ve Tezcan Durna da yer alıyor.

- Advertisment -