Ana SayfaHaberlerİsmailağa Cemaati'nin 93 yaşındaki lideri Hasan Kılıç hayatını kaybetti

İsmailağa Cemaati’nin 93 yaşındaki lideri Hasan Kılıç hayatını kaybetti

İsmailağa Cemaati’nin sosyal medya hesabından Hasan Kılıç’ın vefatı, “Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahmân’a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun!” mesajıyla duyuruldu.

Hasan Kılıç, 2022 yılında Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından İsmailağa Cemaati’nin lideri olmuştu.

Hasan Kılıç kimdir?

Hasan Kılıç, 1930 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dünyaya geldi. İlk talebeliği mahallesindeki evinde okudu. Bursa’da askerlik hizmetini yapan Hasan Efendi’ye manevî dersini Nuri Efendi verdi. Bursa’da askerlik hizmetini yapan Hasan Kılıç bir süre burada yaşamına devam etti. Uzun yıllar İsmailağa Cemaati içerisinde bulunan Kılıç, 2022 yılında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun da dünürüydü.

24 Haziran 2022 Cuma günü Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Fatih Camisi’ndeki cenaze töreninde konuşan, oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, İsmailağa Cemaati’nin yeni liderini babasının sözleriyle duyurdu:

“Bir hususu belirtmek için mikrofonu elime almış bulunuyorum. En çok sorulan sorulardan birisi kendisinden sonra yerine kimin bırakacağıydı. Duymayanlar olabilir, tekrar söylüyorum. Şu vasiyeti anlatmamızı söylemişti: ‘Benden sonra yerime Hasan Efendi hocamızı temsilci ve cemaatin başına bırakıyorum.’ Bu hakikati size söyledim. Allah sizlerden razı olsun.”

- Advertisment -