Ana SayfaHaberlerİstanbul’da gözaltına alınan dört çocuk annesi Mısırlı muhalif Malatya’da altı gündür açlık...

İstanbul’da gözaltına alınan dört çocuk annesi Mısırlı muhalif Malatya’da altı gündür açlık grevinde

İstanbul’da gözaltına alınıp Malatya’daki geri gönderme merkezine götürülen Mısırlı Sisi muhalifi aktivist Ghada Naguib 6 gündür açlık grevinde. Naguib’in durumuyla ilgili bilgi veren Sığınmacılar Platformu üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek: “Eşi ve çocukları Ghada Hanımın gayri insani bir biçimde gözetim alına alınmasını ve yaşadıkları protesto etmek için yemek yemeği reddettiği bilgisine sahip ve bu duruma hali hazırdaki sağlık sorunları eklendiğinde sağlığı için daha fazla endişe ediyorlar. Onlarla beraber biz de endişe ediyor ve bir an önce ailesine dönmesini bekliyoruz.”

Dört çocuk annesi, 51 yaşındaki Mısırlı muhalif aktivist Ghada Naguib, 1 Ekim Pazartesi günü İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki evinde gözaltına alınmış ve ne ailesi ne de avukatı ile görüşmesine izin verilmeden Malatya’daki geri gönderme merkezine götürülmüştü.

Ghada Naguib, gayri insani bir biçimde gözetim alınmasını ve yaşadıklarını protesto etmek için açlık grevine başladı.

Naguib; radyoculuk yapan eski oyuncu eşi Sisi-Erdoğan arasındaki yumuşama adımları sırasında sesleri kısılan Türkiye’deki muhalif Mısırlı radyolardan birinde çalışıyordu.

Prof. Dr. Özipek: “Ailesi ile beraber biz de endişe ediyor ve bir an önce ailesine dönmesini bekliyoruz.”

Ghada Naguib durumuyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından paylaşan Sığınmacı Hakları Platformu üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek şu ifadeleri kullandı:

“Mısırlı hukukçu ve insan hakları savunucusu Ghada Naguib, geçtiğimiz pazartesi günü polis tarafından evinden alındı ve avukatıyla görüştürülmeden Malatya GGM’ye gönderildi. Ailesi o günden bu yana kendisiyle görüşmeye ve bir hukuki güvence sağlamaya çalışıyor. Ancak GGM yetkilileri kendilerinde olmadığını veya görüşmek istemediğini iddia ediyor. Son olarak Erzurum’a nakledildiği bilgisi verildi. Bütün bunlar hukuka aykırı bir dizi işlem ve uygulamayı ifade ediyor.”

“Eşi ve çocukları Ghada Hanımın gayri insani bir biçimde gözetim alına alınmasını ve yaşadıkları protesto etmek için yemek yemeği reddettiği bilgisine sahip ve bu duruma hali hazırdaki sağlık sorunları eklendiğinde sağlığı için daha fazla endişe ediyorlar.”

“Onlarla beraber biz de endişe ediyor ve bir an önce ailesine dönmesini bekliyoruz.”

“Türkiye’nin Mısır ile yakınlaşması devam edecekse, bu ilişki darbenin ülkelerinden savurduğu demokratlar mağdur edilmeden, onların insan hakları çiğnenmeden yürütülmeli. İlgili devletlerin hukuki temeli olmadan koydukları tahdit kodları veri alınmamalı. Bu süreçteki hukuka aykırı tüm işlemlerin sorumluları hakkında etkili soruşturma yürütülmeli.”

“Değerli Ghada Naguib’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu süreçte adaletten ve hukuktan yana tüm kişi ve kurumlarla beraber ben de konuyu takibe devam edeceğim. Herkesi yoran ve mağduriyet üreten sürecin bir an önce son bulması için ben de yetkilileri göreve davet ediyorum.”

- Advertisment -