Ana SayfaHaberlerİstanbul’da hangi ilçelerde, hangi parti neden sonuca itiraz ediyor?

İstanbul’da hangi ilçelerde, hangi parti neden sonuca itiraz ediyor?

AK Parti'nin itiraz ettiği Gaziosmanpaşa'da oy sayımı devam ediyor, Beykoz'da İl Seçim Kurulu'nun yeniden sayım kararını YSK iptal etti. CHP'nin oyların yeniden sayılması için başvuru yaptığı Zeytinburnu ve Fatih'te bu talep reddedildi. Arnavutköy, Ümraniye, Pendik ve Bahçelievler için ise bugün karar verilmesi bekleniyor.

  • Gaziosmanpaşa

Gaziosmanpaşa’da seçimi %0,33’lük farkla CHP adayı Hakan Bahçetepe kazandı. Bahçetepe, en yakın rakibi AK Parti’nin adayı Hasan Tahsin Usta’dan 879 oy fazla aldı.

İlçede AK Parti’nin itirazı üzerine ilçe seçim kurulu oyların yeniden sayımına karar verdi.

Bugün saat 11.00 itibarıyla AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden 50’şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda, oyların yeniden sayımına başlandı.

  • Beykoz

Beykoz’da CHP adayı Alaattin Köseler 68.453 oy alarak %45.87 puanla seçimi kazanırken en yakın rakibi AK Parti’nin adayı Murat Aydın ise seçimden 67.020 oy ve %44.91 puan ile ikinci çıktı.

İki isim arasındaki oy farkı 1433 oldu.

AK Parti, Beykoz İlçe Seçim Kurulu’na tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu.

Kurul, değerlendirmenin ardından seçim sonuçlarına itirazları reddetti. AK Parti’nin konuyu İl Seçim Kurulu’na taşıması üzerine İl Seçim Kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi. CHP ise İl Seçim Kurulu’nun bu kararını YSK’ya götürdü. YSK, oyların yeniden sayılmasına gerek olmadığına hükmetti.

  • Arnavutköy

Arnavutköy’de AK Parti’nin adayı Mustafa Candaroğlu, en yakın rakibi CHP adayı Tekin Aras’tan 5986 oy fazla alarak (71.849 oy) seçimi kazandı.

CHP, AK Partili isimlerin seçim tutanaklarına müdahale ettiğini öne sürerek oyların yeniden sayılması için itirazda bulundu.

  • Bahçelievler

Bahçelievler’de AK Parti ilçe meclis üyeliği seçimine, CHP ise belediye başkanlığı seçimine itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını talep etti.

İlçe Seçim Kurulu, AK Parti’nin talebini kabul ederken CHP’nin talebini ise reddetti.

Bahçelievler’de AK Parti’nin adayı Hakan Bahadır, CHP’nin adayı Emine Gülizar Emecan’dan 9 bin 952 oy fazla alarak başkan seçilmişti.

İlçe meclisi üyeliği seçiminde ise AK Parti ile CHP arasında 185 oy fark çıkmıştı.


  • Fatih

CHP’nin seçim sonuçlarına itiraz ettiği bir diğer ilçe ise Fatih oldu. Fatih’te AK Parti’nin adayı Mehmet Ergün Turan, CHP’nin adayı Mahir Polat’tan 7 bin 329 oy fazla alarak başkan seçilmişti.

  • Pendik

AK Parti’nin adayı Ahmet Cin’in yeniden kazandığı Pendik Belediyesi seçimleri için de CHP İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu.

Cin, CHP adayı Süleyman Tarık Balyalı’dan 8 bin 15 oy fazla almıştı.

CHP adayı Balyalı, “Aradaki fark 8 bin. Geçersiz oy sayısı 13 binin üzerinde. Çok fazla tutarsızlık var” dedi.

  • Ümraniye

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti’nin 9 bin 501 oy farkla kazandığı Ümraniye’de CHP’nin adayı Aykut Erdoğdu sonuçlara itiraz etti.

  • Zeytinburnu

CHP’nin itiraz ettiği bir diğer ilçe ise Zeytinburnu oldu. Zeytinburnu’nda AK Parti’nin adayı Ömer Arısoy, CHP’nin adayı Onur Soytürk’ten 5 bin 87 oy fazla almıştı.

- Advertisment -