Ana SayfaHaberlerGündemİYİ Parti’yi karıştıran iki il başkan adayı yarıştan çekildi

İYİ Parti’yi karıştıran iki il başkan adayı yarıştan çekildi

İYİ Parti’yi karıştıran ve Akşener’in rahatsızlanmasına sebep olduğu iddia edilen Ankara il başkanlığı meselesi çözüme kavuştu. Partiyi ikiye bölen iki il başkan adayı adaylıktan çekildi. Adaylığı açıklanan İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Faruk Köylüoğlu ertelenen kongrede tek aday olacak.

Ankara kulislerine göre, 12 Ocak’taki (Perşembe) İYİ Parti Genel Merkez Divan toplantısı sırasında, 14 Ocak’ta (bugün) yapılması kararlaştırılan İYİ Parti Ankara İl Kongresi’nde yeni il başkanının kim olacağı üzerinde sert tartışmalar yaşandı.

Toplantı öncesinde, Akşener’e çok yakın isimler olan İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ile Genel Başkan Yardımcısı Uğur Poyraz Ankara il başkanlığı için Batuhan Yılmaz’ı; partinin iki numaralı ismi, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın ile Ankara milletvekilleri ise Serdar Tunç’u desteklediklerini sosyal medya hesaplarından duyurmuştu.

Divan toplantısında yaşanan tartışmanın sebebinin, Koray Aydın’ın adayı olan Serdar Tunç’un 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında attığı, 15 Temmuz’u destekleyen tweet’ler olduğu iddia edildi.

Yapılamayacağı anlaşılan kongre, 14 Ocak’tan 29 Ocak’a ertelendi.

İkisi de adaylıktan çekildi

İYİ Parti lideri Akşener’in “Ankara seçimi”nin konuşulduğu toplantı sırasında kalp çarpıntısı geçirdiği için hastaneye kaldırılmasının ardından iki adayın da yarıştan çekilmesine karar verildi.

Kararın ardından İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Faruk Köylüoğlu’nun İYİ Parti Ankara il başkan adayı olduğu duyuruldu.

29 Ocak’ta yapılacak kongrede Faruk Köylüoğlu tek aday olacak. 

- Advertisment -