Ana SayfaHaberlerEkonomiJP Morgan: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Haziran'da politika faizini %8,50'dan %25'e yükseltebilir

JP Morgan: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Haziran’da politika faizini %8,50’dan %25’e yükseltebilir

JPMorgan ekonomistleri, müşterilerine araştırma notu gönderdi: "TCMB, politika faizini 22 Haziran toplantısında veya belki de daha önce mevcut yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 25'e yükseltebilir. Yüzde 30 olan yıl sonu politika faizi tahminimizde değişikliğe gitmiyoruz."

Ekonomi yönetiminin Mehmet Şimşek’e geçmesinin ardından yabancı kurumların politika faizine ilişkin sert artış beklentileri de birbirini izliyor.

SocGen’in ardından JPMorgan da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) Haziran toplantısında iddialı bir faiz artışı geleceğini öngördü.

ABD bankası JPMorgan tarafından Pazartesi günü yayımlanan notta TCMB’nin 22 Haziran’daki para politikası toplantısında veya “belki daha da erken bir tarihte” politika faizini yüzde 25’e yükseltebileceği belirtildi.

JPMorgan ekonomistleri, müşterilerine gönderdikleri araştırma notunda, “Politika faizinin 22 Haziran toplantısında veya belki de daha önce mevcut yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 25’e yükseltilmesi ve bununla birlikte ihtiyaç olması halinde daha küçük artışların yapılabileceğine işaret eden bir yönlendirme metni yayımlanması olasılıklar dahilinde. Yüzde 30 olan yıl sonu politika faizi tahminimizde değişikliğe gitmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, seçimden önce muhalefetin kazanacağı beklentisiyle 494’e düşen ve ilk tur sonuçlarının ardından 700’lere çıkan CDS’in, yeniden 493’e düştüğünü açıkladı.

- Advertisment -