Ana SayfaHaberlerDünyaK-pop grubu BTS 2025’te tekrar bir araya gelmek üzere dağıldı: 7 kişilik...

K-pop grubu BTS 2025’te tekrar bir araya gelmek üzere dağıldı: 7 kişilik Kore pop grubu 2 yıl boyunca zorunlu askerlik görevinde

Güney Kore’nin en ünlü K-pop grubu BTS’nin 7 üyesi 30 yaşına geldiği için zorunlu askerlik kapsamında orduya alınıyor. Güney Kore ordusu, BTS hayranlarının grup üyelerinin askerlikten muaf tutulmasına yönelik çağrılarına kulak vermedi. Grup, 7 üye de askerden dönene kadar dağılma kararı aldı, 2025’te tekrardan bir araya gelecek ve çalışmalarına devam edecek.

Güney Kore’nin en ünlü K-pop grubu BTS’nin 7 üyesi de 30 yaşına geldiği için yakın zamanda zorunlu askerlik kapsamında orduya alınacak ve 2 yıl boyunca askerlik görevi yapacak. Güney Kore yasalarına göre 30 yaşına gelen erkeklerin 2 yıl boyunca askerlik hizmetinde bulunması zorunlu. BTS grubunun hayranları, grubun 7 üyesinin de askerlikten muaf tutulmalarını ve böylece çalışmalarına devam etmesini istemişti. Güney Kore’de üst düzey klasik müzik sanatçıları ve Olimpiyatlar’da madalya kazanan sporcular için askerlik zorunlu değil, fakat ordu yönetimi ve hükümet bu muafiyeti BTS grubu üyelerine uygulamadı. 

BTS grubu 2025 yılında bütün üyeleri askerlik görevini tamamladıktan sonra tekrar bir araya gelecek ve müzik yapmaya devam edecek.

- Advertisment -