Ana SayfaHaberlerKayıp Filistinliler için Sabah’ın iddiası: MOSSAD ajanları yakalandı

Kayıp Filistinliler için Sabah’ın iddiası: MOSSAD ajanları yakalandı

Sabah’ın MOSSAD’ın Türkiye’de faaliyet yürüten, Arap kökenlilerden oluşan casusluk şebekesi haberinden, Türkiye’de kaybolan Filistinliler çıktı. Şebeke üyesi üç kişi için kayıp bildirimi yapılan haberde, Konya’da kaybolduktan 46 gün sonra İstanbul’da gözaltında bulunan Filistinli Tıp Fakültesi öğrencisi Muhammed Salhab’ın adının kısaltması ve fotoğrafı yer alıyor. Son aylarda Türkiye’de kaybolduğu bildirilen 9 Filistinliden üçü de geçtiğimiz hafta gözaltında bulunmuştu.

Sabah’ın bugünkü (21 Ekim) sürmanşetinde “MOSSAD casuslarına MİT operasyonu” başlığıyla verilen haberde, MOSSAD’a çalışan Arap kökenli 15 kişilik bir şebekenin çökertildiği öne sürüldü. Haberde 200 kişilik MİT ekibi tarafından, 3’er kişilik 5 ayrı hücre olarak çalışan casusluk şebekesinin 1 yıl boyunca izlenerek, 7 Ekim’de gerçekleştirilen operasyonla yakalandıkları bilgisi yer alıyor. Türkiye ve İsrail muhalifleri aleyhinde bilgi toplayan şebekenin; özellikle Türkiye’deki üniversitelerde eğitim görmekte olan, ileride savunma sanayiinde görev alabilecek yabancı öğrencilerin bilgilerini MOSSAD’a bildirdiği iddia ediliyor.

Casusluk faaliyeti için kayıp ilanı iddiası

Sabah’ın manşetinde yakalanan şahıslardan M.A.S., R.A.A. ve A.B. diye adları kısaltışmış üçünün, gözleri kapatılmış fotoğrafları yer alıyor. Haberde M.A.S., R.A.A. ve A.B.’nin Türkiye emniyetine kayıp olarak bildirildiği bilgisi yer alıyor. Haberde, şahıslar için kayıp bildiriminin casusluk faaliyetlerini dikkat çekmeden sürdürebilmeleri için özellikle çıkartıldığı öne sürülüyor.

Sabah’ta yer alan 3 şahsın fotoğraflarının sansürsüz halini TRT Almanca servisinden Ali Özkök sosyal medya hesabından paylaştı.

Kayıp Filistinliler gözaltında bulunmuştu

Fotoğrafta M.A.S. diye adı kısaltılarak verilen kişinin, 3 Eylül’de Konya’da kaybolduktan 46 gün sonra geçtiğimiz Salı günü İstanbul’da gözaltında bulunan, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi Filistinli Muhammed Al Tamimi Salhab olduğu görülüyor.

https://serbestiyet.com/serbestiyet-in-english/46-gun-once-konyada-kaybolan-filistinli-muhammed-salhab-istanbulda-gozaltinda-bulundu-72858/

Geçtiğimiz hafta Filistin diplomatik makamları bir süredir Türkiye’de kayıp olan Abdul Rahman Abu Nawah, Raid Aşur ve Alaaddin Muhammed Hamada adlı 3 Filistinlinin daha gözaltında bulunduğunu açıklamıştı.

Filistin medyasında çıkan haberlere göre geçtiğimiz aylarda Türkiye’de yaşayan 9 Filistin vatandaşı kaybolmuştu. Salhab’ın kaybolduğu günlerde Serbestiyet’e konuşan arkadaşları, Salhab’ın transporter araçla kaçırıldığına dair görgü tanıkları olduğunu söylemişlerdi.

Kudüs Başkonsolosu Ahmet Demirer, Filistin Dışişleri yetkilileriyle yaptığı görüşmede kayıp Filistinlilerin Türkiye emniyeti tarafından gözaltına alınmadığını söylemişti. Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Türkiye yetkililerini kayıp Filistinlileri bulmak için azami çaba göstermeye çağırmıştı.

- Advertisment -