Ana SayfaÖZEL HABERBir haftadır kayıp olan, Filistinli tıp öğrencisi Muhammed Salhab’ın kaçırıldığı düşünülüyor

Bir haftadır kayıp olan, Filistinli tıp öğrencisi Muhammed Salhab’ın kaçırıldığı düşünülüyor

2013’den beri Konya’da yaşayan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Filistinli Muhammed Salhab’dan 3 Eylül Cuma gününden beri haber alınamıyor. Serbestiyet’e konuşan arkadaşları Salhab’ın kaçırıldığını düşünüyor. Batı Şeria’da yaşayan babası oğlunun bulunması için Erdoğan’a çağrı yaptı.

3 Eylül Cuma günü, Konya’da yaşadığı evinden Cuma namazı için çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencisi Muhammed Salhab’ın kaçırıldığı düşünülüyor. Salhab’ın arkadaşları, Salhab’ın ortadan kaybolduğu 3 Eylül öğle saatlerinde evinin yakınındaki Bosna Hersek parkı civarında bir gencin gri bir minibüse zorla bindirildiğini gören üç kişinin polise tanık ifadesi verdiğini bildirdi.

Salhab’ın Serbestiyet’e konuşan arkadaşının aktardıkları şöyle:

“İlk bir iki gün kaza veya başka bir şey olmuş olabilir diye düşündük. Ama tanıklar ortaya çıktıktan sonra kaçırıldığına ikna olduk. Muhammed’in husumetli olduğu kimse yoktur. Kendisinin de, memleketleri Batı Şeria’da yaşayan ailesinden birilerinin de Filistin’deki siyasi bir etkinlikle ilişiği yok. 2013’ten beri burada yaşıyor ve Konya’dan biriyle nişanlı, hiçbir problemi olmayan bir insan. Bir süredir dış ticaretle uğraşıyordu acaba işleriyle ilgili bir durum olabilir mi diye düşünüyoruz” dedi.

Babası Türkiye’den yardım istemek için video çekti

Sosyal medyada dolaşıma giren Salhab’ın babasının çektiği sosyal medyada dolaşıma giren videoda baba Salhab şunları söylüyor:

“Ben Cuma günü 3 Eylül 2021 tarihinde sevdiğimiz Türkiye topraklarında, Mevlana şehri Konya’da kaybolan Muhammed Salhab’ın babasıyım. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerini kanım, ciğerim çocuğumu bulmaya çağırıyorum. Çocuğumuzla iletişimimiz kesildiğinden beri çocuğumuzu aramada Türk yetkililere yardımcı olmak için Türkiye’ye gelmeye çalışıyorum fakat corona kısıtlamaları bunu her defasında engellemiştir. Biz Türk devletinin çocuğumuza ulaşacağına inanıyoruz. Bunun da en kısa zamanda olacağına inanıyoruz inşallah.”

Videoda söylediği gibi pandemi tedbirlerinden dolayı 1 haftadır Türkiye’ye gelemeyen Salhab’ın babasının Pazar günü Türkiye’de olacağı öğrenildi.

Arkadaşları günlerdir sosyal medyada #İnternDoktorMuhammedNerede başlığıyla kamuoyu çalışması yürütüyor.


- Advertisment -