Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu, Cihan Paçacı’yı arayıp istifasını kendisinin istemediğini söyledi

Kılıçdaroğlu, Cihan Paçacı’yı arayıp istifasını kendisinin istemediğini söyledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin adaylık ihtimali hakkındaki sözlerine gelen tepkiler üzerine İYİ Parti genel başkan yardımcılığından istifa eden Cihan Paçacı’yı aradı: “Siyasetin doğasında bu tür durumlar var, üzülme.”

Altılı Masa’nın toplandığı gün gazeteci Nagehan Alçı’ya konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı aday tartışmalarına ilişkin,”Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, ‘dürüst değil mi?’ diye soruyoruz, ‘dürüst’ diyorlar. ‘Devlet tecrübesi yok mu?’ diyoruz ‘var’ diyorlar. ‘E o zaman?’ ‘Ama olmaz…’ Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz, bu itiraz var” ifadelerini kullanmıştı. 

Cihan Paçacı, bu açıklamalardan kısa bir süre sonra, Altılı Masa toplantısı sürerken istifa ettiğini duyurmuştu.

“Siyasetin doğasında var, üzülme”

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN Türk’te dün gece (2 Şubat) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Paçacı ile telefonda görüştüğünü, CHP liderinin Paçacı’ya canını sıkmaması gerektiğini söylediğini ve istifasının kendisi tarafından istenmediği mesajı verdiğini aktardı.

Halk TV’nin haberine göre CHP kaynakları, Hande Fırat’ın aktardıklarını doğruladı.

CHP kaynaklarının Halk TV’ye yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde planlı olmayan bir görüşme gerçekleşti. Malumunuz Sayın Genel Başkanımız ile Sayın Paçacı’nın tanışıklığı çok eski yıllara dayanıyor. Bu görüşme sırasında da Sayın Genel Başkanımız, Sayın Paçacı’ya siyasetin doğasında bu tür durumların olduğunu, üzülmemesi gerektiğini söyledi” ifadeleri yer aldı.

- Advertisment -