Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu ve Akşener Mersin'deki törene birlikte katıldı: Ortak talep, derhal seçim sandığı

Kılıçdaroğlu ve Akşener Mersin’deki törene birlikte katıldı: Ortak talep, derhal seçim sandığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda metro temel atma törenine katılarak birer konuşma yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda Kılıçdaroğlu’na bu alanda miting yapmasına izin verilmemiş; Mersin valisi, kendisine Erdoğan’ın burada miting yaptığı hatırlatılılınca da onun miting değil açılış olduğunu söylemişti.

Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer de metro açılışı için bu meydanı isteyince izin çıkmıştı.

Törende ilk konuşmayı yapan Vahap Seçer, iki genel başkana teşekkür etti, “Gelecek aydınlık Türkiye’nin mimarlarısınız” dedi.

Seçer, “Belediyecilik sadece yoldan, binadan, ranttan, imardan ibaret değildir, belediyecilik insanın kalbine, gönlüne girmektir. Soğuk kış günlerinde yanında olmaktır. Her zaman Mersin halkının yanında olduk. Gıdasıyla, mamasıyla, sütüyle, yardımıyla, sıcak yemeğiyle yanında olduk. Sosyal belediyecilikte Millet İttifakı’na mensup belediyeler tarih yazdı. Bunlardan bir tanesi de Mersin Büyükşehir Belediyesi” diye konuştu.

İlk konuşmayı yapan Akşener meydanda toplanan kalabalığı işaret ederek “Yalnız burada bu kalabalığı toplayamayanlar vardı, ne olacak şimdi” dedi.

Akşener, “En büyük beka sorunu sizsiniz. Buradan sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Mersinli ‘Derhal seçimi getir, sandığa teslim ol’ diyor. Mersinli burada mesaj veriyor” dedi.

Akşener’in ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza daha önce izin vermemişlerdi. Demek ki halk değişim, seçim istiyor” diye konuştu.

- Advertisment -