Ana SayfaHaberlerGündemKKTC’li öğrenciler Adıyaman’da enkaz altında kaldı, Kıbrıslı bakan Türkiye’ye gelip arama kurtarma...

KKTC’li öğrenciler Adıyaman’da enkaz altında kaldı, Kıbrıslı bakan Türkiye’ye gelip arama kurtarma çalışmalarına katıldı

Merkezi Kahramanmaraş olan deprem sırasında Adıyaman’daki Grand Isias Otel'de bulunan ve enkaz altında kalan üniversite öğrencileri ile Kıbrıs Gazimağusa kız erkek voleybol takımından toplam 73 kişi gönderdikleri ses kayıtlarıyla yardım istedi. KKTC’li siyasetçiler yayımladıkları mesajlarla acil yardım talep etti. Tarım Bakanı Dursun Oğuz da beraberindeki 100 kişilik ekiple Adıyaman’a giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Turist Rehberliği Eğitim Gezisi kapsamında Adıyaman’da bulunan çeşitli üniversitelerden 43 öğrenci ile Gazimağusa Türk Maarif Koleji orta okul kız-erkek takımındaki 30 öğrenci, veliler ve öğretmenleri depremde bazı bölümleri yıkılan Grand Isias Otel’in enkazında kaldı.

Otelin enkazındaki sporcu ve rehber adayı öğrenciler gönderdikleri ses kayıtları ile yetkililerden yardım istedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’i Gaziantep Konsolosu Fatma Demirel Adıyaman’a geçerek Kıbrıslı öğrenciler hakkında bilgi almaya çalıştı. Demirel, “Yakın zamanda çocuklarımızdan haber alacağız, sonuca yaklaşıyoruz, öyle görünüyor” mesajını paylaştı.

KKTC’deki Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman Twitter üzerinden otel enkazında kalan KKTC’li öğrenci, veli ve öğretmenler için yardım talep etti.

Özgür Gazete’de yayımlanan haberde ise KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın İletişim Danışmanı Kartal Harman’ın dün (6 Şubat) gün boyu kişisel sosyal medya hesabından acılı aileler dahil tüm kamuoyuna doğruluğu teyit edilmemiş yalan bilgiler verdiği iddia edildi.

Öte yandan KKTC Tarım Bakanı Dursun Oğuz’un 100 kişilik arama kurtarma ekibiyle birlikte Adıyaman’a gittiği açıklandı.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel ise yaptığı açıklamada her gün bölgeye bir bakan göndereceklerini, bölgede mahsur kalan tüm KKTC vatandaşlarını ülkeye geri getireceklerini söyledi.

- Advertisment -