KULİS | Hakan Fidan’dan tasarruf tedbirleri: Büyükelçiler Konferansı’nı beş yıldızlı otelden Beştepe’ye aldırdı

Önceki yıllarda farklı şehirlerde ve beş yıldızlı otellerde yapılan Büyükelçiler Konferansı bu yıl Hakan Fidan’ın talimatı üzerine tasarruf amacıyla Ankara’da, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen; yurtdışında ve merkez teşkilatlarda görevli tüm büyükelçilerin katılımı ile gerçekleşen Büyükelçiler Konferansı’nın 14’üncüsü bu sene Ankara’da gerçekleşti.

5-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen konferans; önceki yıllardaki gibi Türkiye’nin farklı şehirlerindeki lüks otellerde değil, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı.

Bu kararın, ülke ekonomisinin zor günlerden geçtiği bu dönemde tasarruf edilmesi için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından alındığı öğrenildi.

Daha önce yapılan Büyükelçiler Konferansı organizasyonunun gerçekleştiği şehirlerden bazıları şöyle:

13. Büyükelçiler Konferansı – Ankara, Kayseri, Nevşehir

12. Büyükelçiler Konferansı – Pandemi sebebiyle Ankara’da az kişinin katılımı ile gerçekleşti

11. Büyükelçiler Konferansı –  Ankara, Samsun

10. Büyükelçiler Konferansı – Ankara, Konya

Önceki İçerikAlmanya, son iki yılda Merkel’in saç ve makyajı için toplam 55 bin Avro harcadı
Sonraki İçerikGÖZDEN KAÇMASIN | Sosyal konutlardan haber yok, evcil hayvanların sadece yüzde 30’una çip takıldı