Ana SayfaHaberlerMadame Tussauds İstanbul'da

Madame Tussauds İstanbul’da

 

Dünyanın en büyük balmumu heykel müzesi ''Madame Tussauds'' 21. merkezini Aralık 2016'da İstanbul'da açacak.

 

İstiklal Caddesi'ndeki Grand Pera binasının ilk iki katında 2 bin metrekarelik bir alanda hazırlanan müzede tarihi ve kültürel kahramanlar ve geçmişten bugüne sanat, spor ve siyaset dünyasının yaklaşık 60 ünlü ismi yer alacak.

 

 

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezintinin de yapılabileceği müzede, Türkiye’den isimlerin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzik, spor ve film yıldızı da görülebilecek. 

 

 

Bu isimler arasında Mevlana, Mimar Sinan, Mustafa Kemal Atatürk, Yaşar Kemal, Zeki Müren, Barış Manço, Mazhar Fuat Özkan ve Hidayet Türkoğlu da var.

 

 

Balmumu heykelleri nasıl hazırlanıyor?

 

Madame Tussauds ekibi balmumu heykellerinin gerçeklerine kusursuz şekilde benzemesini sağlamak için, detaylı araştırmalar yapıyor ve bu konuda alanının önde gelen profesyonelleriyle çalışıyor. Londra’da yer alan stüdyolarda görev yapan heykeltıraşlar, tasarımcılar, araştırmacılar ve destek ekipleri heykeli yapılacak kişileri tespit edip araştırmalar sonrasında heykeli yapılacak pozla ilgili hazırlıkları tamamlıyor.

 

 

Heykeli yapılacak kişilerden -hayattalarsa- 250’den fazla vücut ölçüsü alınıyor, 180’den fazla fotoğraf çekilip, 3 boyutlu tarama yapılıyor. Bu veriler ışığında heykeller deneyimli heykeltraşlar tarafından en az 12 haftalık bir sürecin sonunda hazırlanıyor ve ortaya gerçeğine son derece yakın bir sanat eseri çıkıyor. 

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -