Ana SayfaÖZEL HABERŞahsiyet’in yeni sezonu: Cumartesi Anneleri, Beyaz Toroslar, faili meçhuller, Yeşil…

Şahsiyet’in yeni sezonu: Cumartesi Anneleri, Beyaz Toroslar, faili meçhuller, Yeşil…

2018’de yayınlanan ilk sezonuyla Türkiye’ye ilk Emmy Ödülü’nü kazandıran Şahsiyet dizisinin Gain’de başlayan ikinci sezonu 1990’lı yıllarda Türkiye’de yaşanan faili meçhul cinayetlere ve bu cinayetlerin aydınlatılması için mücadele veren Cumartesi Annelerine odaklanıyor. Dizinin yeni sezonunda yıllardır yurtdışında olduğu, zamanında faili meçhul cinayetlere bulaştığı ve ‘kimsenin yüzünü görmediği’ Kader isimli karakter ile Yeşil’e de gönderme yapılıyor.

İlk sezonu 2018 yılında puhuTV’de yayınlanan Şahsiyet dizisinin 2. sezonu Gain’de yayınlanmaya başladı.

Dizinin senaristi Hakan Günday, Reyhan Şahin karakteri için Mardinli 13 yaşındaki NÇ’den esinlenmişti. Mardinli NÇ, 13 yaşındayken yaşadığı yerdeki bazı ileri gelenler ve yöneticilerin de bulunduğu 28 kişinin cinsel istismar ve tecavüzüne uğramıştı. İsmi saklanan ve artık bir hukuk öğrencisi olan NÇ’nin 2002’de başına gelenler Türkiye’de günlerce konuşulmuştu.

Dizi yayınlandıktan sonra oldukça ses getirmiş, Haluk Bilginer bu dizideki rolü ile 2019 yılında Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu seçilmişti.

Dizinin ikinci sezonu 5 yıl sonra, bu kez Gain platformunda yayınlanmaya başladı.

İlk sezonda olduğu gibi Haluk Bilginer’in başrolünde oynadığı diziye, Cansu Dere, Şebnem Bozoklu gibi isimler eşlik ediyor. Dizinin yeni sezonunda ise kadroya Erdal Özyağcılar dahil oldu.

Dizinin ikinci sezonunun da senaryosu Hakan Günday’ın kaleminden, dizinin yönetmeni ise yine Onur Saylak.

Şahsiyet’in yeni sezonunda başrüldeki Agâh Beyoğlu, Alzheimer’ın etkisinde ama zaman zaman yine geçmişi hatırlıyor.

Erdal Özyağcılar’ın oynadığı Kader karakteri, giydiği ‘yeşil’ montuyla, dizide verilen ‘Bir dönem Türkiye’de karanlık işlere bulaşmış ama yıllardır hiç ortalıkta görülmemiş’ bilgisiyle ‘Yeşil’e benzetilmiş.

Dizide dikkat çeken bir başka yeni karakter ise Avukat Meryem.

Nergis Öztürk’ün canlandırdığı Meryem karakterinin babası Kader tarafından kaçırılmış ve bir daha haber alınamamış bir öğretmen. Doğu’da bir şehirde görev yaparken aynı zamanda Kürtçe öğrenen Meryem’in babasının bir gün evinin önünden beyaz bir Toros ile kaçırıldığı görülüyor.

Bu sahne sırasında ise Agâh Beyoğlu’nun şu replikleri duyuluyor:

“Boşuna demiyorlar faili meçhul diye. Çünkü kurban bilmiyor ki katili… Katil desen o da kurbanı tanımıyor. Al buyur bir meçhul daha… E yüklersen gemiyi bu kadar meçhulle, nereye gidecek başka? Sen, ben, hepimiz anca gideriz meçhulün dibine…”

- Advertisment -