Ana SayfaHaberlerGündemMansur Yavaş’ın eski danışmanı Servet Avcı’dan CHP ile ittifaka sıcak bakan İYİ...

Mansur Yavaş’ın eski danışmanı Servet Avcı’dan CHP ile ittifaka sıcak bakan İYİ Partililere: “CHP kurultayında sonuç alan ikna yöntemi burada da devrede!”

Mansur Yavaş’ın 2019’dan Ekim 2023’e kadar danışmanlığını yapan eski Ülkü Ocakları Başkanı Servet Avcı, Yeniçağ gazetesinde yayınlanan yazısında CHP ile yerel seçim ittifakı ve işbirliğine sıcak bakan İYİ Partilileri eleştirdi: “İş birlikçiler, kendi dizginlenemez ihtiras ve koltukları için bir partinin geleceğini hiç umursamadan sinsice yöntemlerle sonuç almaya çalışıyorlar… CHP kurultayında sonuç almaya yarayan ikna yöntemi burada da devrede!.. Tabii kamu kaynaklarıyla!..” Avcı, Ekim 2023’te İYİ Parti’nin seçimlere kendi adaylarıyla girmesi ve CHP ile işbirliği yapmaması gerektiğini yazdıktan sonra Mansur Yavaş’ın danışmanlığından alınmıştı.

CHP lideri Özgür Özel’in İYİ Parti lideri Akşener’e yaptığı ziyarette dile getirdiği “Seçimlere kendi adaylarınızla girme kararını tekrar GİK’e götürme” teklifi İYİ Parti çevrelerinde tartışılmaya devam ediyor.

Tartışmaya dahil olan isimlerden biri, 2019’dan Ekim 2023’e kadar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın danışmanlığını yapan Servet Avcı oldu.

Geçmişte Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları başkanlığı yapan Avcı, 1995-2003 yılları arasında BBP’de Genel Başkan Yardımcılığı, 2006-2009 arasında ise MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmuştu.

Servet Avcı’nın ABB’deki danışmanlık görevine 4 Ekim 2023’te son verilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ülkücü gelenekten gelen birçok genel müdür ve idarecinin atanmasını sağlayan Servet Avcı’nın görevden alınma sebebinin Yeniçağ’da 30 Eylül’de yayınlanan yazısı olduğu iddia edilmişti.

 Servet Avcı’nın Yeniçağ gazetesinde bugün yayınlanan yazısında ise öne çıkan satırlar şöyle:

“Koltuklarını ve ekonomik çıkarlarını kendilerine ‘put’ edenler, bütün Türkiye’nin gözü önünde, PKK’lı veya sempatizanların yer aldığı fotoğraf kareleri karşısında çıt çıkarmıyorlar ve adeta ölü taklidi yapıyorlar… “HEDEP’e ve PKK’ya açıktan restinizi çekin sonra görüşelim” diyebilen bir tek delikanlı dâvâ adamı var mı içlerinde?”

“İş birlikçiler, kendi dizginlenemez ihtiras ve koltukları için bir partinin geleceğini hiç umursamadan sinsice yöntemlerle sonuç almaya çalışıyorlar… CHP kurultayında sonuç almaya yarayan ikna yöntemi burada da devrede!.. Tabii kamu kaynaklarıyla!..”

“İşin garip tarafı, partileri dün resmî ittifak yapmadığı hâlde, PKK’yla iş birliği yaptığı gerekçesiyle haksızca saldırıya uğrarken ve bu anlamda sahada bedel öderken, bugün PKK’nın uzantısıyla çok daha cesur bir şekilde iş birliğine giden CHP’yle beraber olmayı hâlâ savunmak, ‘el yapımı’ patlayıcının parti içinde patlatılması demek…”

“Bütün bunları görmezden gelip mesele de etmeyebilirler!.. Peki ya parti? Hür ve müstakilmiş… Özü başına seçimlere girmekmiş… Başkalarının günahlarına ortak olmamakmış… Kuruluş ayarlarına dönmekmiş… Üçüncü yolmuş… Hepsi yalan olsun, tarihe karışsın isteniyor, bu iş birlikçiler tarafından… Parti, şelalenin kırılma noktasına doğru sürüklenirmiş, umurlarında değil… Umurlarında olanlar belli: Koltuklar ve ekonomik çıkarlar…”

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ittifak-uymadi-is-birligi-versek-740739h.htm

- Advertisment -