Ana SayfaHaberlerMaskeli bir grup Suriyelilerin yaşadığı evi bastı, 19 yaşındaki bir Suriyeli genç...

Maskeli bir grup Suriyelilerin yaşadığı evi bastı, 19 yaşındaki bir Suriyeli genç katledildi

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde dün gece (10 Ocak) yüzleri maskeli kişiler tarafından saldırıya uğrayan 2003 doğumlu Nail Alnaif hayatını kaybetti. Alnaif’in Facebook hesabında yaptığı son paylaşım: "Hayalim savaşın bitmesi ve hayatta kalmak."

İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli mültecilerin bekar evi, yüzleri kapalı bir grup tarafından basıldı. Evin kapısını kırarak ellerinde sopa ve bıçaklarla içeri giren grup mültecilere saldırdı.

Saldırı sırasında odasında uyuyan, 2003 doğumlu 19 yaşındaki Nail Alnaif’i göğsünden bıçaklayan grup, apartman girişindeki kameraları da kırarak parçaladı.

Olayda katledilen Nail Alnaif’in arkadaşları saldırının gece 1-1.30 sıralarında yaşandığını, saldırgan grubu tanımadıklarını ifade ederken eve girenlerin silahlı olduğunu ve Nail Alnaif’i uyurken bıçakladıklarını söyledi.

Alnaif’in ev arkadaşları Suriye’ye dönme kararı aldıkların söylerken, ailesi ise cenazenin Suriye’de gömülmesi talebinde bulundu.

Cinayete ilişkin 5 kişi gözaltına alındı.

“Hayalim savaşın bitmesi ve hayatta kalmak”

Suriyeli insan hakları aktivisti Taha Elgazi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Naif’in Facebook hesabının ekran görüntüsünü paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

“Naif’in Facebook profiline kendi eliyle yazdığı yazı: “Hayalim savaşın bitmesi ve hayatta kalmak.” Irkçılık yapanlar Hem Naif’i hem de Naif’in hayalini öldürdüler.

- Advertisment -