Ana SayfaHaberlerGündem“Meral’i Gıdıkla” oyununu cemaat istemiş, Gülen’in yeğeni yapmış: “Amaç AK Parti’yi pislik...

“Meral’i Gıdıkla” oyununu cemaat istemiş, Gülen’in yeğeni yapmış: “Amaç AK Parti’yi pislik göstermekti. Meral Hanım’dan özür dilerim”

Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti yanlısı hesapların paylaştığı, Meral Akşener’e hakaret içerikli “Meral’i Gıdıkla” oyununu Gülen cemaatinin talimatıyla kendisinin yaptığını itiraf etti: “Amaç AK Parti’yi pislik gösterip, muhalefeti motive etmekti.” Yeğen Gülen, Adil Öksüz’ün 20 milyon dolar bütçeli, 17 Temmuz 2016’da teslim edilecek Erdoğan’ı aşağılayan bir Playstation oyunu sipariş ettiğini de anlattı.

Sosyal medya hesabından Fetullah Gülen ve çevresi ile ilgili itiraflarda bulunan Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, gazeteci Ahmet Dönmez’in YouTube kanalında, kasıtlı olarak AK Parti tarafından hazırlandığı düşünülen ve bundan dolayı AK Parti’ye tepki gösterilen oyunlar geliştirdiklerini anlattı.

Gülen, 2018 cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde AK Parti’nin tepki görmesine neden olan, İYİ Parti’nin o dönemki genel başkanı Meral Akşener’e hakaretler içeren “Meral’i Gıdıkla” isimli oyunu kendilerinin İYİ Parti’ye oy kazandırma amacıyla piyasaya sürdüklerini itiraf etti.

Söz konusu oyun, basında ve sosyal medyada yankı uyandırmıştı.

Gülen, şunları anlattı:

“3-4 tane oyun yaptık, 2017-2018, bir yıllık süreçte. İşte A B C D sorular çıkıyor, şıklar çıkıyor. Cevap veriyorsunuz. Cevap verdikçe makam kazanıyorsun. Mesela gençlik kollarına girdin. İşte ilk başkan oldun. Bilmem ne oldun. En son cumhurbaşkanı yardımcısı oluyorsun. Sorular şöyle: Bilmem kaç yılında, şurada doğan, Erzurum’un bilmem ne köyünde yaşayan şerefsiz kimdir? C: Fethullah Gülen doğru cevap. Bunları AK Partili accountlardan yayınlıyorlar. Amaç şu: Bakın AK troller, AK Partililer, bu AK Gençlik ne pis insanlar, hocanıza ne hakaretler ediyor. Hem cemaat tabanına hem de buradan haber yollayıp biz AKP’ye çakarız. “Edepsiz AKP’liler” diye bizim medya da haber yapar.”

Yine İYİ Parti’ye oy kazandırmak için bu da, İYİ Parti’nin oyunu arttırmak için. Meral Hanım’a bir saldırı yapalım, hakaret edelim ki AK Parti’deki bir kesim, hakikaten bizim AK Parti’dekiler de bazen ayarı kaçırıyor edepsiz, aynı taban ya, İyi Parti’ye kaysın. “Meral’i Gıdıkla” diye bir oyun yapalım. Onun %80’ini ben yaptım.”

Meral’i Gıdıkla’nın oynanış videosu:

Oyun, sosyal medyada, “Kirli ve hain oyunlar kurarak CUMHUR İTTİFAKI’nı bozmaya çalışan kişi ile biz ancak oynarız. Oyunumuzu indirin ve canınız sıkıldıkça oynayın”, “Küresel ve içteki hainlerin oyunlarını bozmaya hazır mısın? Bu millet 15 Temmuz gibi hain planları bozdu.Şimdi de başkanlık seçimlerinde tüm olanları bozacak. Biz onları oyun yapar oynarız. İndirin ve oynamaya başlayın” ifadeleri kullanılarak tanıtılmıştı.

Oyunun Google Play Store’daki tanıtımında da “Bana oynayın, kazanın. Ben devlet anayım. Devlet baba’dan ne hayır gördük diyeceksiniz. Haklısınız, artık babayı bırakın, anaya bakın. İskele babası değil, milletimizin anasıyım. Yok ben hala babacıyım derseniz, ne alacağınız bellidir. Açtırmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü! Ne demiş atalarımız: Panama’nın Pan’ı ananızın damı!  Meral bacınız sizi seviyor. Siz de onu sevin istiyor.” ifadeleri yer alıyordu.

Adil Öksüz, Playstation oyunu istemiş

Gülen ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz’ün, Recep Tayyip Erdoğan’ı aşağılayan bir Playstation oyunu istediğini ve başlangıçta 2 milyon dolar, sonraki bir yılda 20 milyon dolar bu oyun için harcayabileceklerini söylediğini aktardı:

“17 Temmuz’a Tayyip Erdoğan’ı, afedersiniz böyle kakalar içinde gösteren, pislik içinde gösteren, hırsız gösteren, katil gösteren var varsa böyle bir PlayStation oyunu. Niye PlayStation oyunu? Hani belgesel vesaire yapılmıyor. Şuna çok şey yaptım. 20 sene sonra bile bizim gençlere bu adamlarla neden mücadele ettiğimizi anlatabiliyor olmamız lazım. Gençlere bu insanların pis yani nasıl pis insanlar olduğunu şimdiden aşılamamız lazım. 17 Temmuz, 17 Temmuz, 17 Temmuz. 17 Temmuz’da onay alacağız. 17 Temmuz’da direkt 2 milyon dolar Devamındaki bir yıllık süreçte de 20 milyon dolara, kademeli olarak 20 milyon daha eklenecek. Ben de dedim ki abi siz dalga mı geçiyorsunuz? Şu an öyle bir üzerimizde baskı var ki kurumlar kapanıyor bilmem ne. Yani 2 milyonu 20 bin dolar bulamazsınız dedim. ‘Birkaç ay sonra görürsün’ dedi. O kadar kibirliydi ki. O yaptığımız 4 ya da 5 görüşme o evindeki, hep çok kibirliydi. Çizimler Hitler’e benziyor. Şöyle; şeytanla başlıyor, şeytan dönüşüyor. Hitler görünümlü, Tayyip suratlı biri oluyor en son. Ve kulaklarından, paçalarından, ağzından konuştuğunda böyle ziftiler, affedersiniz kakalar saçacaktı böyle. Ben bunu itiraf etmek zorundayım abi.”

Erdoğan’ı aşağılamayı amaçlayan Playstation oyunu için yapılan çizimler:

- Advertisment -