Ana SayfaHaberlerMetin Akpınar’ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızının ablası da Uğur Dündar’a...

Metin Akpınar’ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızının ablası da Uğur Dündar’a babalık davası açmış

Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu, aynı anneden ablası için “Bir ablamın da babası çok ünlü bir isim ve medya dünyasından. O da dava açtı, hukuk mücadelesi veriyor” demişti. Nebioğlu’nun ablasının babalık davası açtığı ünlü gazetecinin Uğur Dündar olduğu ortaya çıktı. Dündar: “Mahkemenin her iki tarafı sevk ettiği ve son sözü söyleyecek kurum olan adli tıp kurumu DNA incelemesini bitirdi ve biyolojik babalık iddiasını reddetti.”

Metin Akpınar’ın 36 yıl önce yaşadığı ilişkiden ikiz kızları olduğu ortaya çıkmıştı.

Akpınar’ın kızlarından Duygu Nebioğlu, Sabah’a verdiği röportajda şunları söylemişti:

“Annemin 6 çocuğu var. İkisi Almanya’daki evliliğinden. 4 kardeşim de benimle aynı kaderi yaşadı. Evlilik dışı ilişkiden dört çocuğu var annemin. Bir ablamın da babası çok ünlü bir isim ve medya dünyasından. O da dava açtı, hukuk mücadelesi veriyor.”

Günaydın gazetesi, Duygu Nebioğlu’nun kardeşinin babalık davası açtığı ünlü gazetecinin Uğur Dündar olduğunu ve davanın Haziran’da görüleceğini duyurdu.

Uğur Dündar, X hesabından yaptığı açıklamada hakkında açılan davayı doğrulayarak Adli Tıp Kurumu’nun DNA incelemesi yaptığını ve babalık iddiasını reddettiğini söyledi. Dündar’ın açıklaması şöyle:

“Bugünkü bir gazetede hakkımda babalık davası açıldığı ve Haziran ayında karara bağlanacağı açıklanmış. Bugüne kadar mahkemenin aldığı gizlilik kararına titizlikle uyduk ve hep sustuk. Ama mademki karşı taraftan biri konuştu; kısaca net bir cevap vereyim: Mahkemenin her iki tarafı sevk ettiği ve SON SÖZÜ SÖYLEYECEK KURUM OLAN ADLİ TIP KURUMU DNA İNCELEMESİNİ BİTİRDİ VE BİYOLOJİK BABALIK İDDİASINI REDDETTİ. Benim ve Avukatım Murat Ergün için konu kapanmıştır… Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

- Advertisment -