Ana SayfaHaberlerMevsimlik tarım işçilerine bir saldırı da Çorum’da gerçekleşti

Mevsimlik tarım işçilerine bir saldırı da Çorum’da gerçekleşti

Çorum’un Tekke köyünde Urfalı mevsimlik tarım işçileri bıçaklı saldırıya uğradı. Beş kişinin yaralandığı saldırı sonrası saldırganlardan şikâyetçi olan mevsimlik işçiler jandarma eşliğinde köyden ayrıldı.

Antalya’nın Elmalı ilçesine bağlı Bayralar Köyü’nde çalışan mevsimlik tarım işçilerine yönelik saldırıdan üç gün sonra benzer bir saldırı Çorum’da yaşandı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre 3 Ağustos’ta 18:30 civarında meydana gelen olayda Hatice Alpa, Kübra Alpa, Halep Çalışır, İsmail Çalışır ve Ali Sarıgül yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar ertesi gün taburcu edildi.

“Neden milletvekilini aradınız?”

Urfalı aileden İbrahim Çalışır 1 ay önce ektikleri tarlanın suyunun köylüler tarafından kesilmesi üzerine MHP Milletvekili İbrahim Özyavuz’u arayarak su taleplerini ilettiklerini söyledi. Sonrasında köy muhtarının milletvekilini aramalarından dolayı kendilerini azarladığını belirten Çalışır saldırıyı şöyle anlattı:

“Muhtarın dayısı olan bir çoban, ineklerini tarlada otlatıyordu, birkaç sefer gelip ‘çöp bırakmayın’ dedi. Biz de ‘Çöp bırakmıyoruz, her sabah mıntıka temizliği yapıyoruz’ dedik. Dün gelip birkaç poşeti gördükten sonra jandarmayı aradı. Jandarma muhtarı aradı, muhtar geldikten sonra bir astsubay geldi. Astsubay bize, ‘Sizi kaldırırım buradan, yarım saat sonra buraya gelip bir tane pislik görürsem, sizi buradan kaldırırım, taşınacaksınız, bir gece yarısı da olsa buradan taşıttıracağım’ dedi. Bize bağırmasına karşılık, ‘Neden bağırıyorsun, bize bağırma hakkın yok, suçumuz neyse tutanak tutarsın, baban yaşında adamlar var burada’ dedik.” 

Astsubay ile konuştukları sırada muhtar ve oğullarının ellerinde bıçaklarla kendilerine saldırdığını anlatan Çalışır “Saldırıda babam Halep Çalışır ve ağabeyim İsmail Çalışır’ı yaraladılar. Kavgayı ayırmak için gelen halam Hatice Alpa’ya yumruk attılar, kuzenim Kübra Alpa da kavgayı ayırırken, boynuna aldığı darbeden sonra bayıldı. Bizim çalışanımız olan Ali Sarıgül ise kafasından yaralandı. Kavga esnasında astsubay bize biber gazı sıkarken, karşı tarafa yardım etti. Sadece bize müdahale edildi” diye konuştu.

Jandarma eşliğinde köyden ayrıldılar

Saldırıdan sonra jandarmada ifade verdiklerini aktaran Çalışır, astsubay ve muhtardan şikâyetçi olduklarını belirtti. Jandarma eşliğinde köyden ayrılmak zorunda kalan aile çalıştıkları meradan ücretlerini aldıktan sonra Urfa’ya dönecek.

- Advertisment -