Ana SayfaHaberlerMHP’li eski yöneticinin oğlu “PKK’lılarla göçmen kaçırmak"tan tutuklandı: “Örgüt çocuğumu kandırarak bu...

MHP’li eski yöneticinin oğlu “PKK’lılarla göçmen kaçırmak”tan tutuklandı: “Örgüt çocuğumu kandırarak bu işi yaptırıyor”

Geçtiğimiz aylarda siyaseti bıraktığını söyleyen MHP eski İstanbul il yöneticisi Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel, geçen ay göçmen kaçakçılığından tutuklandı. Tunahan Adıgüzel’in göçmen kaçakçılığında kullandığı tekneye yapılan baskında yakalananlardan biri PKK üyeliğinden tutuklandı, teknede 12 kiloya yakın uyuşturucu bulundu. Güven Adıgüzel: “Büyük oğlum, kara paradan ceza alıp Yunanistan’a kaçtı. Atina’da tanıştığı PKK’lılar, büyük çocuğumu kullanarak ve kandırarak küçük oğlum Tunahan’ın üzerinden insan ticareti yaptırıyor.”

Sözcü’den İsmail Saymaz, bir süre önce siyaseti bıraktığını söyleyen MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Güven Adıgüzel’in oğlunun PKK’lılar birlikte göçmen kaçırmaktan tutuklandığını yazdı.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

“Çanakkale’de, 28 Mayıs’ta bir uyuşturucu ihbarı üzerine jandarma ve sahil güvenlik ekipleri harekete geçti. Ayvacık’taki Kumbağlar Limanı’nda Yunanistan bayraklı ‘Nefeli’ adlı sürat teknesiyle göçmen kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen dördü Türk, ikisi Yunan, altı kişi gözaltına alındı. Teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi. Ayrıca yurt dışına kaçmaya çalışan, kasten öldürme, yaralama, PKK üyeliği ve uyuşturucu kullanma suçundan aranan 10 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerden Tunahan Adıgüzel ve Atakan Görevin’in kaçakçılıkta kullandıkları iki araca el kondu. Adıgüzel’in üzerinden 2500 dolar, 2500 Euro ve 200 TL çıktı. Adıgüzel ve Görevin de dahil dört Türk ve iki Yunan göçmen kaçakçılığından, teknede yakalananlardan biri PKK üyeliğinden, diğeri uyuşturucu kullanmaktan tutuklandı. Bir İranlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Adıgüzel, ifadesinde, Sarıyer’de otel ve restoran işlettiğini ifade ediyor. Yunanistan’da yaşayan ‘Azat’ adlı kişinin kendisini yurt dışına ait hattan arayıp ‘Dört şahsı arabana alıp 200 metre ileriye götüreceksin’ dediğini söylüyor. Bunun karşılığında hesabına 60 bin TL gönderdiğini anlatıyor.

Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını ve üç arkadaşını yanına aldığını belirtiyor. Adıgüzel, ‘Azat’ ile internette tanıştığını ve iki-üç kez müşteri alışverişinde bulunduğunu belirterek, ‘Azat, bazen müşteri başına daha fazla ücret ödüyordu. Azat’la Türkiye’de tanışmıyorduk. İnternet üzerinde tanıştık.”

“Oğlumu kullandılar”

Adıgüzel’in babası Güven Adıgüzel’in MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. MHP İstanbul Teşkilatı’nın bulunduğu bina da Adıgüzel’e ait.

Dün kendisine ulaştım. Adıgüzel yaklaşık altı ay önce siyasetten uzaklaştığını söyledi. ‘Yıllarca çalıştım, sonra bıraktım’ dedi. MHP’nin kendi kiracısı olduğunu da doğruladı.

Oğlunun göçmen kaçakçılığından tutuklandığını kabul eden Adıgüzel, şu bilgileri verdi:

‘Büyük oğlum Cihanay, Türkiye’de kara paradan ceza aldı ve Yunanistan’a kaçtı. Atina’da PKK’lılarla tanışıyor. Bunlar çocuğu kullanarak, küçük oğlum Tunahan’ın üzerinden insan ticareti yapıyorlar.

İnsan ticareti yaparken, bunların haberi olmadan Yunanlı iki kaptan bir paket getiriyor. Bunlara para teklif ediyorlar. Benim çocuğun arkadaşı bu paketi alıyor, atıyor bir yere. Paketten uyuşturucu çıkıyor. Jandarma basınca bizimkiler yakalanıyor.’

Adıgüzel, baskından sonra büyük oğlu Cihanay’ın aradığını ve PKK’lıların yakalanan uyuşturucudan ötürü 50 bin Euro istediğini söylüyor. Adıgüzel: ‘Beni arayıp tehdit ettiler. Bir vesileyle çocuğumu PKK’lıların elinden kaçırdım. Örgüt büyük çocuğumu kullanarak ve kandırarak, bu işi yaptırıyor.”

- Advertisment -