Ana SayfaHaberlerNevzat Bahtiyar’ın evi ile ahırında DNA incelemesi yapıldı: Dosyaya iki gizli tanık...

Nevzat Bahtiyar’ın evi ile ahırında DNA incelemesi yapıldı: Dosyaya iki gizli tanık mı dahil edildi?

Narin soruşturmasında verdiği ek ifadede, Narin’in cansız bedenini Salim Güran’dan alarak kendi ahırına götürdüğünü söyleyen Nevzat Bahtiyar’ın evi ile ahırında DNA incelemesi yapılarak numune toplandı. İçişleri Bakanlığı’nın iki kişinin gizli tanık olarak ifadesinin alınması konusuyla ilgili Ankara’dan gönderdiği üç kişilik uzman ekip, soruşturma savcılarıyla görüştü.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Narin’in cansız bedenini çuval içerisinde Eğertutmaz Deresi’ne sakladığını kabul eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar’ın önceki akşam (20 Eylül) verdiği ek ifadenin ardından jandarma olay yeri inceleme ve JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timleri) ekipleri yeniden köye gitti.

Verdiği ek ifadede, Narin’in tutulu amcası Salim Güran’ın, Narin’in cansız bedenini saklaması amacıyla kendisine verdiğini iddia eden Nevzat Bahtiyar, “Bana ait ahıra pencereden cesedi bıraktım” demişti.

Nevzat Bahtiyar’ın ahırında DNA aranıyor

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, Nevzat Bahtiyar’ın köydeki evinde ve bitişindeki ahırında DNA bulgusu incelemesi yapıldı.

JASAT ekibi, iki saat süren incelemenin ardından topladıkları numunelerle birlikte köyden ayrıldı.

Nevzat Bahtiyar’ın ailesinin, can güvenlikleri olmadığı iddiasıyla köydeki evden ayrıldıkları öğrenildi.

İki kişinin gizli tanık olmasıyla ilgili çalışma yürütülüyor

Daha önce bilgisine başvurulan kişi sıfatıyla ifade veren iki kişinin gizli tanık olarak ifadelerinin alınacağı bilgisi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından tanık koruma programında görevli üç uzman Diyarbakır’a gönderildi.

İki kişinin gizli tanık sıfatıyla korumaya alınması için çalışma yürüten üç uzman soruşturmayı yürüten savcılarla yaptıkları görüşmeden sonra Ankara’ya döndü.

Tutuklular özel odalarda kimseyle görüştürülmüyor

Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler, T2 ve T3 Yüksel Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki özel kameralı odalarda tutuluyor. Tutukluların soruşturma tamamlanana kadar birbirleriyle görüşmelerine izin verilmiyor.

Aynı şekilde görüş günlerinde de dışarıdaki akraba ve aile bireylerinin de tutukluların ziyaretçi olarak cezaevinde görüşmelerine izin verilmediği öğrenildi.

Bir araya geldikleri takdirde delillerin karartılmasına yönelik tekrardan ifade değişikliğine gidebilecekleri ihtimali nedeniyle cezaevindeki özel güvenlikli odalara alınan aile bireylerinin odalarına sayım ve yemek ihtiyacı için giriş-çıkış yapan infaz koruma memurlarının da yine belirlenen daimi personelden seçildiği ve bunların da dışarıdaki aile bireyleriyle olası bir irtibat kurmaları veya bilgi getirip götürmelerinin de önüne geçmek için mesai saati içinde tümünde ses kaydı alabilen yaka kamerası olduğu öğrenildi.

Nevzat Bahtiyar ifadesini değiştirmişti

Nevzat Bahtiyar, önceki akşam verdiği ek ifadesinde, önceki savcılık ifadesini değiştirerek, “Narin’i yerde hareketsiz gördüm. Salim bana, ‘Yüksel’le (Narin’in annesi) birlikte olduğumuzu gördüğü için kızı öldürdüm’ dedi” diye konuşmuştu.

- Advertisment -