Ana SayfaHaberlerObama’nın eski danışmanı Mısırlı sokak büfecisine hakaretler yağdırdı: “4.000 Filistinli çocuğu öldürdüysek...

Obama’nın eski danışmanı Mısırlı sokak büfecisine hakaretler yağdırdı: “4.000 Filistinli çocuğu öldürdüysek bu yeterli değildir”

Daha önce Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Filistin İşleri Ofisi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Stuart Seldowitz’in Manhattan’taki Mısırlı sokak satıcısına hakaret yağdırıp, tehdit ettiği videosu ortaya çıktı.

Seldowitz, sosyal medya platformu X’te yayınlanan videosunda gülerek “4.000 Filistinli çocuğu öldürdüysek, bu yeterli değildi” diyor. Eski danışman, Mısırlı sokak satıcısına ve Hz. Muhammed’e “Sen de kızına Muhammed gibi tecavüz ettin mi” diye hakaret ediyor, “Kuran’ın tuvalet kağıdı olması gerektiğini” söylüyor.

 Ayrıca hükümet bağlantılarını kullanarak Mısır’ın gizli polisini “terörist” olmakla suçladığı satıcıya karşı harekete geçirmekle tehdit ediyor:

“Mısır’daki Muhaberat aileni yakalayacak. Baban tırnaklarını seviyor mu? Onları teker teker sökecekler”

Satıcının defalarca gitmesini istediği ve İngilizce bilmediğini söylemesine rağmen Seldowitz, satıcının İngilizce bilmemesinin onun “cahil” olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Satıcıya sırıtarak “İngilizce öğrenmelisin, seni Mısır’a geri gönderdiklerinde ve Muhaberat seninle görüşmek istediğinde bu sana yardımcı olacaktır” diyor.

Seldowitz, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki üst düzey kariyerinden sonra Barack Obama döneminde Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Güney Asya Direktörlüğü’nde de görev yapmıştı.

Daha sonra New York’taki lobi firması Gotham Government Relations’da dış ilişkiler başkanı olmuştu.

Eski diplomat The New York Times’a Manhattan’daki satıcıya Hamas’ı desteklediği için kızdığını ve “muhtemelen [pişman olduğu]” şeyler söylediğini itiraf etti.

Ancak videoların hiçbirinde satıcının Hamas’tan bahsettiği görülmüyor.

Çalıştığı lobi şirketi Gotham, Seldowitz ile tüm bağlarını kopardığını ve Seldowitz’in profilini web sitelerinden sildiğini duyurdu.

Firmanın CEO’su David Schwartz, Seldowitz’in “aşağılık” dili karşısında “kişisel olarak öfkelendiğini ve rencide olduğunu” söyledi ve gıda satıcısını yasal olarak ücretsiz temsil etmeyi teklif etti.

Olay, Gazze’de 47 gündür devam eden ve üçte birinden fazlası çocuk olmak üzere en az 14,100 Filistinlinin ölümüne neden olan savaş nedeniyle dünya genelinde ve ABD’de artan gerilimin altını çiziyor.

- Advertisment -