Ana SayfaHaberlerODTÜ Mezuniyeti bu yıl da iptal edildi: Bu kez gerekçe dahi sunulmadı

ODTÜ Mezuniyeti bu yıl da iptal edildi: Bu kez gerekçe dahi sunulmadı

Son üç yılda biri Covid biri de güvenlik gerekçesiyle iki kez Devrim Stadyumu’ndaki geleneksel mezuniyet töreni iptal edilen ODTÜ’de bu yıl ise hiçbir gerekçe sunulmadan mezuniyet törenlerinin fakülte binalarında diploma töreni şeklinde yapılacağı açıklandı. Öğrenciler karara tepkili.

ODTÜ Rektörlüğü, geçen sene yaptığı gibi bu sene de Devrim Stadyumu’ndaki toplu mezuniyet törenini iptal etti. Bu seneki karar ile ODTÜ’de öğrencilerin toplu mezuniyeti 3. kez iptal edilmiş oldu.

ODTÜ Rektörlüğü, kararını açık bir şekilde duyurmadı. İptal kararı; öğrenciler tarafından 20 Temmuz’daki mezuniyet gününün akademik takvimden çıkartılması ile fark edildi.

Yönetime bu değişikliği soran öğrenciler, mezuniyetin 24-28 Temmuz tarihleri arasında her fakültenin kendi binasında diploma töreni şeklinde yapılacağını öğrendi.

Açılan pankartlar, yapılan yürüyüşler ile her sene ülke gündeminde yer bulan ODTÜ’deki büyük mezuniyet töreni -biri COVİD gerekçesiyle- olmak üzere son üç yılda iki kez iptal edilmişti.

Bundan iki ay önce ise ODTÜ’de her sene düzenlenen ve bu sene 35.si yapılacak olan Uluslararası Bahar Şenliğini, ODTÜ Rektörlüğü tarafından iptal edildi.

Öğrencilerin bir araya gelebilecekleri, hükümetin politikalarını eleştirebilecekleri ve siyasi pankartlar açıp yürüyecekleri nedeniyle iptal edilen bu etkinlikler, geçen senelerde “güvenlik gerekçesiyle” veya “pandemi bahanesiyle” iptal edilirken bu sene Rektörlük, iptal için bir açıklama yapma ihtiyacı dahi duymadı.

Öğrenciler ilgili kurumlardan resmi bir açıklama beklerken idare durum karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor. 

Öğrenciler ise seslerini twitter’dan yaptıkları hastag kampanyaları ile duyurmaya çalışıyor.

Geçen sene Devrim Stadyumunda kendi imkanlarıyla mezuniyet törenlerini gerçekleştiren ODTÜ Öğrencileri bu sene de Rektörlüğe karşı durarak bu karardan dönülmesi için çağrı yapıyor.

- Advertisment -