Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor’un logosu nasıl ‘Bozkurt’ oldu?

ÖZEL HABER | Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor’un logosu nasıl ‘Bozkurt’ oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan EGO Spor Kulübü’nün logosu, Mansur Yavaş’ın 2019’da CHP adayı olarak büyükşehir belediye başkanlığını kazanmasının ardından değiştirildi. Eskiden ABB’nin simgesi bulunan kulüp logosunda, 2019 yılından bu yana ‘bozkurt’ kafası yer alıyor.

Ankara’da 1984 yılında kurulan Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor, atletizmden badmintona, Was-Hu’dan darta kadar bünyesinde 27 branştan 6200 lisanslı sporcuyu barındıran bir spor kulübü.

Kulübün ismi, Ankara’da büyükşehir belediyesinin bünyesinde bulunan Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi’nden (EGO Genel Müdürlüğü) geliyor. Özel hukuk hükümlerine göre idare edilen, kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluş olan EGO Genel Müdürlüğü gibi EGO Spor Kulübü de Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet veriyor.

Resmi internet sitesinde kulübün vizyonu, “Uluslararası platformlarda tanınan, dünya standartlarında, çağdaş yenilikleri takip eden ve bilimle harmanlanan yapısıyla Türk spor camiasına örnek olan bir spor kurumu olmak” olarak ifade edilirken, hedefleri ise “Ülke tanıtımının en güzel yöntemi olan sportif faaliyetlerde ülkemizi en iyi şekilde temsil eden sporcu, antrenör ve yönetim kadromuzla Uluslararası sportif faaliyetlerde şanlı bayrağımızı göndere çıkarmanın yanında altyapı eğitimlerimize hız kesmeden devam ederek bu lokomotifi aralıksız sürdürmek; çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak ülkemiz geleceğine, Ankaralılara ve Ankara’ya en iyi hizmeti sunmak” olarak tanımlanıyor.

Kulübün en ilgi çekici yanı ise, logosu.

2019 yılında, CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından değiştirilen logoda bir bozkurt kafası yer alıyor.

Kulübün Mansur Yavaş seçilmeden önce kullandığı logoda ise sadece, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin logosu bulunuyordu.

EGO Spor Kulübü Başkanı Taner Özgün’ün, bir ziyaret esnasında çekilmiş olan makam odası fotoğrafında da kulübün bozkurtlu bayrağının yanında MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in tablosu görülüyor.

- Advertisment -