Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | ‘Atatürk’ler kırgın, birbirine kızgın: “Moskova’daki Lenin de 5 dolar...

ÖZEL HABER | ‘Atatürk’ler kırgın, birbirine kızgın: “Moskova’daki Lenin de 5 dolar alıyor”

10 Kasım’da tam saat 09.05’de canlı yayın açıp, para topluyorlar. Mareşal üniformasıyla düğünlere gidiyorlar, açılışlara katılıyorlar, kitap yazıp imza günü düzenliyorlar. Bazıları ajanslarla çalışıyor, belgeselerde oynayanları var. Atatürk benzerleriyle konuştuk. Düğüne mareşal üniformasıyla katıldığı için eleştirilen emekli MEB müfettişi Nejdet Bardak, “kıramadığım manevi kızımın düğünüydü” diyor ve “sadece masrafları için para aldığını” söylüyor. “Dolandırıcı” dediği ilk ‘Atatürk’ Göksel Kaya’ya benzetilmekten ise çok rahatsız. 10 Kasım 9’u 5 geçe TikTok yayını açıp, bağış toplayan Serdar Görel, menejeri ve ajansı olan profesyonel bir oyuncu. Göksel Kaya ise dünyadaki meslektaşlarını hatırlatıyor: “Moskova’daki Lenin benzeriyle de 5 dolara resim çektiriyorsunuz”

Yozgat doğumlu Serdar Görel oyuncu. Börü dizisinde oynamış.

TRT Belgesel’in Sanayi’nin Dehaları belgeselinde Atatürk’ü canlandırmış. Oyuncuevi ajansına kayıtlı.

Görel, 29 Ekim günü açtığı birkaç saatlik TikTok yayınında topladığı parayla gündeme geldi: “Abartıldığı kadar bir para kazanmadım. 830 dolar kadar bir para kazandım” diyor.

Bu yayın için hakkında çıkan iddialar, birkaç saatte 1 milyon lira kazandığına yönelikti.

10 Kasım 09:05’te yeniden yayın açtı. Sadece saygı duruşunda ayakta durdu. Gözyaşları içinde ona eşlik edenler yine cömert bağışlar yaptılar.

Rakamı açıklamıyor.

Görel sadece Tiktok yayınları ile para kazanmıyor, aynı zamanda bir oyunculuk ajansı üzerinden özel günlerde Mustafa Kemal taklidi yaparak da para kazanıyordu.

Serdar Görel’in 10 Kasım saat 09:05’te açtığı yayından

Muğla’da yaşayan Eğitim Müfettişi emeklisi Nejdet Bardak da Atatürk’e benzemeyi bir işe çevirenlerden.

 Mareşal üniformasıyla katıldığı düğünün videosu çok konuşuldu.

Serbestiyet’e konuşan Bardak, para alarak düğüne katıldığı iddiasını yalanlıyor. “30 Ağustos’ta kıramadığım için manevi kızımın düğününe katıldım ve orada Vals gösterisi yaptım.”

Daha önce de benzer etkinliklere katılmış:

Genelde festivaller, milli bayramlarda çıkıyorum. Resmi olarak davet edilirsem oraya gidiyorum. Yakın zamanda gösteri amaçlı yurtdışına gideceğim. Bunları sosyal medya hesaplarımda paylaşmıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden de bir gün bekliyorum.

Atatürk’e benzeyen Nejdet Bardak

Hiç mi para almıyorsunuz sorusuna şöyle cevap veriyor:

“Kostüm kirası, yol masrafı, yeme-içme gibi kalemleri emekli maaşımla karşılamam mümkün değil. Bu yüzden gösterinin bir maddi karşılığı oluyor.”

Nejdet Bardak, ilk Atatürk benzeri Göksel Kaya’ya benzetilmeye çok kızıyor. :

“Çok afedersiniz gece hayatlarıyla, pislik işlerle uğraşmış, Ardahan’ın bir köyünde köylüleri dolandırmış, kadına tacizde bulunmuş, hakimler karşısında ceza almış birisi. Beni bu insanlarla karıştırıyorlar.”

Göksel Kaya, Atatürkler arasında en popüleri.

Oyunculuk yapıyor, güvenlik şirketi var.

Kaya, bu işten para kazandığını saklamıyor. Dünyadaki başka benzerleri hatırlatıyor:

“Moskova’da Lenin’in benzeri var. Devlet ona Kızıl Meydan’da bir yer tahsis etmiş. Adam 5 dolar karşılığında insanlarla resim çekiliyor. Arkadaşlarım Amerika’da Obama’nın benzeri ile fotoğraf çektirmişti, 20 dolar para ödemişlerdi. İnsanlar bunu paraya dökmüşler. Ben aynısını burada yapacak olsam hakkımda söylemediklerini bırakmayacaklar.” 


Göksel Kaya

- Advertisment -