Ana SayfaHaberlerGündemÖZEL HABER | “Bakırköy’de olay var, herkes gelsin’ mesajı atıldı”

ÖZEL HABER | “Bakırköy’de olay var, herkes gelsin’ mesajı atıldı”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde, aralarında il gençlik kolları başkanının da olduğu 15 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan il yöneticisi Melek Güney, olayı partiye yazdığı şikâyet dilekçesinde anlattı: “İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever, birçok genç arkadaşı yanına alarak hiçbir söz söylemeden direkt olarak saldırdı. İl Gençlik Kolları Başkanlığı WhatsApp hesabı üzerinden ‘Bakırköy’de olay var, herkes buraya gelsin’ minvalinde bir mesaj atıldığını da öğrendim. Olay anında birçok yerime tekme ve yumruk aldım, yere düştüm. Bir sivil polisin benim darp edildiğimi görmesi üzerine, üzerime kapanıp beni oradan çıkarmasıyla kurtuldum.”

İYİ Parti İstanbul İl Yöneticisi Melek Güney’in, İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever’in de içinde olduğu İYİ Partili 15 kişilik grup tarafından darp edildiğine dair kamera görüntüleri İHA tarafından yayımlanmıştı.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından kendisini telefonla arayan İHA muhabirine olayı doğrulayan Melek Güney, korktuğu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu “parti içinde çözelim” dediği için darp raporu almadığını ve şikâyetçi olmadığını anlatmıştı.

Melek Güney, yaşadığı saldırıyı İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na 11 Kasım 2022’de gönderdiği şikâyet dilekçesinde dile getirdi.  

Güney, uğradığı şiddeti anlattıktan sonra, saldırıda yer alan İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları başkanı Hamza Yurtsever’in görevden alınmasını, görevden alınmaması halinde yasal haklarını arayacağını söylüyor.  

Melek Güney’in İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yolladığı dilekçede yer alan ifadeler şöyle:

“Bakırköy İlçe Delege Seçimine, Sayın İlçe Başkanımız Ülkü Ayaydın’ın daveti üzerine 06.11.2022 tarihinde katılım sağladım. İlçe delege seçiminde genç arkadaşlarımız arasında seçim esnasında birtakım gerginlikler yaşandı. Ben de bu yaşanılan gerginlikleri azaltmak maksadıyla, görevli genç arkadaşlarımızı ilçe binasının ön kısmı olan aşağıya indirdim ve onlara sakin olmalarını, ilçe seçimlerinde bu tarz gerginliklerin olabileceği yönünde birçok telkinde bulundum.

“Görevli genç arkadaşlarım benim bu sözlerim üzerine, beni kırmadılar ve herhangi bir kargaşaya mahal vermeyecek şekilde ilçe binamızın önünde seçim çalışmalarına destek vermek maksadıyla beklemeye devam ettiler.

“Hamza Yurtsever’in gelmesinden kısa bir süre sonra gençler arasında sözlü atışma başladı”

Bir müddet sonra İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever’in ilçe binamızın ön kısmına geldiğini gördüm. Polis araçlarının hemen önünde birkaç genç arkadaşla birlikte hararetli bir konuşma içerisinde olduğunu gözlemledim. O ana kadar Bakırköy İlçe Başkanlığımızın önünde herhangi bir gerginlik veya sözlü atışma söz konusu değildi. Fakat İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever’in gelmesinden kısa bir süre sonra gençler arasında sözlü atışma başladı.

“Bu sözlü atışmalarda İl Gençlik Kolları Başkanı olaya objektif, tarafsız ve yapıcı bir tutum sergilemesi gerekirken (ve olay anında da birkaç arkadaşımızın kendisine objektif ve tarafsız olmasını hatırlatmasına rağmen) tam aksine agresif bir şekilde en ön saflarda sözlü atışmaya taraf olduğuna şahit oldum. Sözlü atışmalar son bulduğunda İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever ve diğer genç arkadaşları bir müddet görmedim.

“Hamza Yurtsever, birçok genç arkadaşı yanına alarak hiçbir söz söylemeden direkt olarak saldırdı”

“Bu sırada bazı görevli genç arkadaşlarımız ilgili arkadaşların sanki kavga etmeye hazırlanırcasına ceketlerini çıkartarak arabalarının bagajlarına koyduklarını söylediler. Ben de bu durumu ciddiye alarak ivedi bir şekilde olay yerindeki İstanbul 3. Bölge Teşkilat Başkanımız Selçuk Karasu’ya bilgi verdim. Kendisi bana gençlik kollarına mensup arkadaşların dağıldığını, saldırmaya yönelik hiçbir faaliyet içinde olmadıklarını beyan etti. Ancak bir müddet sonra ilçe binasının yakınında iki araç durduğunu, bu araçlardan daha önce hiç görmediğim gençlerin inerek İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever yanındaki diğer genç arkadaşlara dahil olduklarını gördüm ve kısa süre sonra İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever, birçok genç arkadaşı yanına alarak hiçbir söz söylemeden ‘bana’ ve ‘görevli genç arkadaşlarımıza’ direkt olarak saldırdı.

“Olay anında birçok yerime tekme ve yumruk aldım, yere düştüm. Bir sivil polisin benim darp edildiğimi görmesi üzerine, üzerime kapanıp beni oradan çıkarmasıyla kurtuldum.

Melek Güney’in bahsettiği sivil polisin müdahalesi kamera görüntüsüne yansıdı.

“Karnımda, bacaklarımın belli bölgelerinde morluklar oluştu”

“Olay sonrası telefonum, kulaklığım ve birçok özel eşyam sağa sola savrulmuştu. Olaydan birkaç saat sonra karnımda, bacaklarımın belli bölgelerinde morluklar oluştuğunu gördüm ve bu durumu ilçedeki bazı arkadaşlarıma da gösterdim. Aynı günün akşamı bu morlukların git gide çoğaldığını fark ettim.

“Partimizin kurumsal kimliğine halel gelmemesi adına adli süreç başlamaması için darp raporu almadım”

“Partimizin kurumsal kimliğine halel gelmemesi adına adli süreç başlamaması için halen darp raporu almış değilim.

“Her türlü delille sabit olan menfur olaya dönecek olursak daha sonradan İl Gençlik Kolları Başkanlığı WhatsApp hesabı üzerinden ‘Bakırköy’de olay var, herkes buraya gelsin’ minvalinde bir mesaj atıldığını da öğrendim fakat henüz bu mesaja ulaşamadım. Bu durum her ne kadar insani değerlerimize, tüzüğümüze ve yasal mevzuatımıza aykırı olsa dahi partimizin kamuoyunda böyle bir olayla duyulmasına gönlüm razı olmadığından yasal süreç için şikâyette bulunmadım.

“Görevden el çektirilmesini talep ediyorum”

İstanbul Sözleşmesi’nin ve kadına şiddet konularının yılmaz savunucusu olan partimiz çatısı altında, İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever’in şahsıma ve her şeyden önce bir kadına pervasızca fiziki saldırıda bulunmasının yaptırımsız kalmayacağından şüphem yoktur. Bu sebeple ilgili arkadaşın partimizin en kıymetli organlarından biri olan gençlik kollarımızın il başkanlığı görevinden el çektirilmesini ve Parti Tüzüğümüzün 72/4 maddesi kapmasında icrai eylemine uygun bir biçimde cezai müeyyide ile cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyorum. Bu talebimi sadece kendi adıma değil, en iyi ihtimal ile iktidar en kötü ihtimal ile birinci muhalefet partisi olmaya aday olan partimizin toplum nazarındaki saygınlığını koruması ve yine partimize gönül vermiş tüm kadın arkadaşlarımızın parti içindeki hak, hukuk, adalete olan inançlarına da gölge düşmemesi adına istiyorum.

“Yaptırım uygulanmaması durumunda haklarımı sonuna kadar arayacağım”

“İl başkanlığımızca yaptırım uygulanmaması durumunda ise Sayın İl Başkanımız Buğra Kavuncu’nun vakıf olduğu somut deliller (kamera görüntüleri), alacağım hastane raporları ve olay anındaki şahitlerimle, tüm haklarımı yasal çerçevede sonuna kadar arayacağımı bildirmek isterim.”

İYİ Partililer sessiz

Saldırı görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra, saldırıyı gerçekleştiren İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever ve İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen dahil hiçbir İYİ Partili konuya dair açıklama yapmadı.

Hamza Yurtsever halen İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdürüyor.

- Advertisment -