Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Biletleri 17 ve 21 bin TL’den satılan Tuzlaspor-Eyüpspor maçında...

ÖZEL HABER | Biletleri 17 ve 21 bin TL’den satılan Tuzlaspor-Eyüpspor maçında stat boş kaldı

Trendyol 1. Lig’de 26 Ağustos Cumartesi günü oynanan ve biletleri 17 - 21 bin TL’den satılan Tuzlaspor-Eyüpspor maçında tribünler boş kaldı. Şampiyonlar Ligi finalinden daha pahalıya bilet satılmasına rağmen bilet alanların maçı izlemeye gitmemesi dikkat çekti. Geçen sezonun 35. haftasında oynanan Tuzlaspor – Eyüpspor maçında da bilet fiyatları 38 bin ve 50 bin TL olarak belirlenmiş, maçtan önce biletlerin çoğu satılmasına rağmen stadyum yine boş kalmıştı.

Trendyol 1. Lig’de bugün oynana Tuzlaspor – Eyüpspor maçı, konuk ekip Eyüpspor’un 5-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Fakat maçla ilgili en çok konuşulan konu maçın skoru değil, maçın biletleri oldu.

Sancaktepe 15 Temmuz Stadyumu’nda oynanan mücadelenin biletleri 17 bin TL (593 Euro) ve 21 bin TL’den (732 Euro) satışa sunuldu. Bu, bilet fiyatları 70-690 Euro arasına değişen İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi Finali’nden bile daha pahalı anlamına geliyordu.

Biletlerin satıldığı PASSOLİG sisteminde maç öncesinde biletlerin büyük çoğunluğunun satıldığı gözüküyordu.

Biletlerin fahiş fiyata satıldığı Tuzlaspor-Eyüpspor maçında biletlerin çoğu satılmış gözükmesine rağmen tribünlerin boş kalması ise dikkat çekti.

Pek çok twitter kullanıcısı bu durumun araştırılmasını istedi.

Geçtiğimiz sezonun 35. Haftasında da (29 Nisan 2023 tarihinde) oynanan Tuzlaspor – Eyüpspor maçının bilet fiyatları da 38 bin TL ve 50 bin TL olarak satışa çıkmıştı.

O zaman da tıpkı bu hafta olduğu gibi Passo sistemine göre çokça bilet satılmış ama stadyum boş kalmıştı.

Geride ise şu sorular kaldı:

  1. Tuzlaspor – Eyüpspor maçı biletleri neden Şampiyonlar Ligi final maçından bile daha pahalı şekilde satışa sunuldu?
  • Bu biletleri kimler aldı?
  • Türkiye futbol tarihinin en pahalı biletlerini alan kişiler neden bu kadar para ödemelerine rağmen maçı izlemeye gitmedi?
  • Bu absürt durum -üstelik 2. kez tekrarlanmasına rağmen- neden TFF tarafından araştırılmıyor?
- Advertisment -